Haberler

Zapsu'dan CHP'li Aykut Gezmiş'e Dava

Uluslararası Kuru Meyve ve Kuruyemiş Konseyi'nin eski başkanlarından Cüneyd Zapsu, son genel seçimlerde CHP'den Giresun 2'nci sıra milletvekili adayı olan Aykut Gezmiş hakkında, fındıkla ilgili yaptığı bir açıklamada kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle 20 bin liralık tazminat davası açtı.

Uluslararası Kuru Meyve ve Kuruyemiş Konseyi'nin eski başkanlarından Cüneyd Zapsu, son genel seçimlerde CHP'den Giresun 2'nci sıra milletvekili adayı olan Aykut Gezmiş hakkında, fındıkla ilgili yaptığı bir açıklamada kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle 20 bin liralık tazminat davası açtı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Aykut Gezmiş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cüneyd Zapsu, 2011 genel seçimlerinde Giresun'dan CHP milletvekili adayı olan Aykut Gezmiş'in Karadeniz'den Günebakış gazetesinde çıkan, '2005 yılında işbaşında olan Fiskobirlik yönetimi sayesinde 7, 5 liraya kadar çıkan fındık fiyatları Başbakan'ın başdanışmanı Cüneyd Zapsu'nun istekleri doğrultusunda özel bir çabayla bir yıl içinde 2 liraya kadar düşürülmüştür' açıklamaları hakkında avukatı aracılığı ile suç duyurusunda bulunarak dava açtı. İstanbul Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Aykut Gezmiş'e gönderilen tebligatta dava konusu şu ifadelerle açıklandı

'Davalının hiçbir kanıtı olmayan ve hakaret teşkil eden bu yalan ve tamamen kendi yorumuna dayalı ifadeleri, davacının toplumsal şeref ve haysiyetine ağır bir saldırı teşkil ettiği gibi politik yaşamını zedeleyici, yüklendiği görevlerin gerektirdiği halk inancını yıkıcı, kişisel, aile ve sosyal yaşantısını sarsıcı niteliktedir. Davalının söylemleri hiç kuşkusuz müvekkilimizin siyasi çevresi, kamuoyu ve toplum içindeki durumunu sarsacak ve hakkında yersiz düşüncelerin doğmasına ve söylentilere sebep olacaktır. Bu nedenle Karadeniz'den Günebakış gazetesinde 31 Mayıs 2011'de, 'Fiskobirlik'i Başbakan'ın yaptığı konuşmalar batırdı' başlığıyla yayımlanan yazıda müvekkilimizin manevi şahsiyet haklarına saldırı teşkil eden iftira niteliğindeki iddia ve ithamlar nedeniyle toplam 20 bin lira manevi tazminatın haksız fiil tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte davalıdan tahsiline, yargılama giderleri ve vekalet ücretinin davalıya tahmiline karar verilmesi vekil olarak saygı ile arz ve talep olunur.?

GEZMİŞ TEBLİGATI ALINCA ŞAŞIRDIM

Dava ile ilgili tebligatın kendisine ulaştığında şaşırdığını dile getiren işadamı Aykut Gezmiş ise, fındığa ve üreticiye sahip çıktığı için suçlu duruma düştüğünü söyledi. Gezmiş, amacının halka fındıkla ilgili doğru bilgileri aktarmak olduğunu ifade ederek 'Üreticinin kurduğu Fiskobirlik'i ve üreticinin hakkını savunduğum için suçlanıyorum. Yaptığım açıklamada kimseye hakaret etmedim, sadece halkı bilinçlendirmeye çalıştım. Bir siyasi eleştiri yaptım. Her Karadenizlinin de böyle düşünmesi ve fındığı savunması gerekir. Haklı olduğum da mahkeme tarafından kanıtlanacaktır' dedi.

BAŞBAKAN DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Gezmiş ayrıca seçim çalışmaları sırasında katıldığı bir radyo programındaki konuşması sırasında, kendisine hakaret ettiği iddiasıyla Başbakan Erdoğan'ın da hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu aktardı.

Hakan KABAHASANOĞLUGiresun, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title