Haberler

Zapatero: "Barış İçin Her Şeyi Denedim"

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Terör Örgütü Eta'nın Ateşkesi Sona Erdirdiğini Açıklamasıyla İlgili Olarak, "Barışı Sağlamak İçin Her Şeyi Denedim. Eta Bir Kez Daha Yanlış Yola Geri Döndü" Dedi.

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, terör örgütü ETA'nın ateşkesi sona erdirdiğini açıklamasıyla ilgili olarak, "Barışı sağlamak için her şeyi denedim. ETA bir kez daha yanlış yola geri döndü" dedi.

İspanya'da daha önce eski başbakanlardan Felipe Gonzalez ve Jose Maria Aznar'ın da denediği, ancak başarılı olmadığı ETA ile diyalog süreci, Sosyalist İşçi Partili Başbakan Zapatero döneminde de başarısızlıkla sonuçlandı.

ETA'nın bu sabah yaptığı, "6 Haziran saat 00.00'dan itibaren ateşkes sona ermiştir" duyurusunun ardından başbakanlık binasında basına açıklama yapan Zapatero, ETA'nın geçen aralık ayında Madrid'deki Barajas havaalanının T4 terminali otoparkında bomba patlatarak 2 kişinin ölümüne sebep olmakla zaten ateşkesi ihlal etmiş olduğunu, bugün ateşkesi sona erdirdiğini duyurmasıyla da terör örgütünün "yanlış yola geri döndüğünü" söyledi.

"Barışın sağlanması için büyük çaba harcadım. Bask halkının çoğunluğu hükümetin gayretlerini biliyor" diyen Zapatero, "Bask bölgesinin geleceğinin, teröristlerin değil, demokrasiyi, özgür yaşamayı ve barışı savunan Bask halkının çoğunluğunun elinde olduğunu" vurguladı.

Zapetero, "Şiddeti devam ettirmek sadece acı getirir. İspanyol devleti halkın güvenliğini sağlamak ve birlikte yaşamayı garanti etmek için, geçmişte olduğu gibi şimdi de teröristlere karşı etkin mücadelesine devam edecektir" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title