Haberler

Zap Suyu Kirletiliyor

Hakkari Cilo Doğa Derneği Başkanı Halit Soydan, Vatandaşlardan Doğaya Sahip Çıkmalarını İstedi.

Hakkari Cilo Doğa Derneği Başkanı Halit Soydan, vatandaşlardan doğaya sahip çıkmalarını istedi.

Açıklamalarda bulunan Cilo Doğa Derneği Başkanı Halit Soydan, milli servet olan ve Irak'a doğru boşa akmakta olan Zap suyunun her geçen gün daha da kirletildiğini belirtti. Birçok su sporlarına elverişli olan Zap suyunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini aktaran Soydan, özelikle kötü atıkların vadi boyundaki köyleri kirlettiğini kaydetti.

Derneklerini 2005 yılında kurduklarını söyleyen Soydan, "İl ve ilçelerin çevre sorunlarına deyinmeyi biz gönüllüler olarak bir borç bildik. 2006 yılında AB destekli 'Cilo Dağlarını ve Sat Göllerini' yayla turizmine tanıtmak ve yaşatmak insanlarımızın eski doğal hayatlarına duyduğu özlemi bir nebze olsa giderebilmek ve bölgeyi turistlere açıp, birçok kişiye istihdam sağlayan projemiz kabul edildi. Yaklaşık bir yıl önce de en büyük zenginliğimiz olan ve aynı zamanda birçok su sporlarına elverişli vadinin başlangıç noktasından bitişine kadar dernek ve duyarlı birçok vatandaşlarımızla çöp topladık. Dernek gönüllüleri olarak bölge insanıyla görüşerek onlara Zap suyunun bölge için ne kadar önemli olduğunu anlattık. Fakat vadi hala bilinçsizce kirletiliyor" dedi.

(FT-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title