Haberler

Zaman Gazetesi Eski Yazarları ve Yöneticileri Hakim Karşısında  (1)

*Duruşma sanıkların savunma yapması ile devam ediyor.

Haber: Serpil KIRKESER / İstanbul DHA

Kapatılan "Zaman Gazetesi"nin eski yazarları ve yöneticilerine yönelik açılan dava kapsamında Mümtazer Türköne ve Şahin Alpay'ın da aralarında bulunduğu  21'i tutuklu 30 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

SANIK SAYISI 31'E YÜKSELDİ

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusü'nün karşısında bulunan binada 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce  görülen duruşmaya 21 tutuklu sanık ile  5 tutuksuz sanık  hazır bulundu. Öte yandan Zaman Gazetesi eski yöneticisi tutuklu Adil Gülçek hakkında hazırlanan iddianamenin de bu dava ile birleştirildi. Böylece davada sanık sayısı 31'e yükselmiş oldu.  Duruşma tutulu sanıkların savunmaları ile devam ediyor.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı İsmet Bozkurt tarafından hazırlanan 64 sayfalık iddianamede  FETÖ yapılanmasının tarihsel gelişimi, amacı ve hedefleri anlatılıyor. Örgütün medyayı ne zaman ve ne şekilde kullandığına da ayrıntılı değinilen iddianamede, örgütün strateji gereği 2013 yılına kadar devlete ve hükümete karşı gizli ve derinden bir mücadele yürüttüğü, 2013 sonrasında ise  açıktan saldırıya geçtiği iddia ediliyor. Örgütün, basın ve ifade özgürlüğü sınırlarını aşarak devlet sırlarını ifşa ettiği, algı oluşturarak meşru hükümetleri çalışamaz hale getirmeyi hedeflediği kaydedilen iddianamede,  bunu yapması için de medya gücünü kullandığı, şüphelilerin de haber ve yazılarıyla bu durumu bilerek sürdürdüğü öne sürülüyor. 31 şüpheli hakkında "Darbeye teşebbüs" suçundan 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ve "Silahı terör örgütüne üye olmak" suçundan da 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Görüntü Dökümü:

----------

-Davayla ilgili arşiv görüntüler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mümtazer Türköne Şahin Alpay Silivri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title