Haberler

Zafer Haftası Kutlamaları Başladı

Zafer Haftası kutlamaları Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde başladı.

Zafer Haftası kutlamaları Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde başladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin sınırlarının çizilmesini sağlayan, Büyük Taarruz'un ilk başlangıç noktası olan Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesindeki Zafer Haftası kutlamalarını izlemek için yurt dışından ve Türkiye'den çok sayıda vatandaş geldi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da katıldığı 'zafer' kutlamaları Şuhut Atatürk Stadyumu'ndan başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Bando Takımı'nın seslendirdiği marşlarla başlayan programda konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, 90 yıl başta İngilizler olmak üzere müttefiklerin kışkırtması ile Yunanlıların Anadolu'dan Türk varlığını tamamen sona erdirmek için Ege'den yurda girdiklerini anlattı.

Mondros ve Sevr Antlaşması ile aziz vatanın bütün ordularının dağıtıldığını, silahlarına el konulduğunu ve milletin harap ve bitap düştüğünü dile getiren Vali Balkanlıoğlu, şu ifadelere yer verdi:

"Atatürk'ün Samsun'a çıkması ile başlayan süreç, en son Şuhut'a karargahını taşıması ile sürdü. Sakarya'da yenilgiye uğrayan Yunanlılar, Afyonkarahisar'da iyice müstahkem mevkiler inşa etti. İngiliz komutanlar 7 senede bu siperleri aşarlarsa büyük başarıdır diyordu. Atatürk karargahını buraya taşıyor. Bugün canlandırılacağı şekilde Çakırköy'den Şuhut'tan yürüyerek Kocatepe'ye çıkıyor. Bu savaş nasıl kazanıldı acaba hangi ruhla. Atatürk'ün nutukta yazdığı enstantanede özetleyeyim. Çanakkale Savaşı'nda siperler arasında sadece 8 metre var. Hücum emriyle ilk sırada duran askerler siperlerinden çıkıyorlar, makineli tüfeklerin ateşiyle hepsi anında şehit oluyor. Bunu siperdeki diğer askerlerde görüyor ve birazdan kendilerinin de siperden çıkacaklarını ve şehit olacaklarını biliyorlar. Ama Atatürk diyor ki, 'Şöyle bir baktığımda okuma bilenlerin hepsi ellerinde Kuran-ı Kerim okuyorlar. Zerre kadar korku hiçbir endişe yok. İşte bize Çanakkale Zaferi'ni kazandıran ruh budur' diyor. Kocatepe'yi kazandıran ruh da buydu. Peygamberlikten sonra en büyük mertebe olan şehadet mertebesine ulaşmak her Türk insanının idealidir. Halen de bu ideal devam etmektedir. Doğu ve güneydoğuda terörle mücadelede bir çok şehit var. Şehitlerin annesine babasına baktığımızda diyorlar ki, 'Biz de orada şehit olmak istiyoruz. Bu ruh devam ettiği sürece birlik ve beraberliğimiz sürdüğü sürece kimse bizi bu topraklardan atamaz kimse bize güç yetiremez."

7 yılda aşılamaz denen siperlerin 7 saatte aşıldığını belirten Bakan Eroğlu da, "25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gece başlayan hücum ile, Atatürk'ün, 'Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir ileri' emri ile 15 gün içinde Yunan orduları İzmir'den denize döküldüler ve bir daha dönmemek üzere bu ülkeyi terk ettiler. Bulunduğunuz yerde birçok şehidin toprağı var. Bu vatan bir karış toprağı feda edilecek vatan mı arkadaşlar. Biz hepimiz feda olmadıkça bu vatandan hiç kimse bir karış toprak alamaz ve bu ezanlar da asla düşmez. İnşallah nice yıllarda bu kurtuluşumuzu kutlarız. Cumhuriyetimizin kurulduğu ve büyük zaferimizin kazanıldığı büyük zaferimiz hepimize kutlu olsun" dedi.

Kutlama etkinlikleri Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) halk dansları topluluğu tarafından sunulan Afyonkarahisar yöresi oyunlarının gösterimi ile devam etti.

Kutlama etkinliği ünlü ses sanatçısı Yusuf Güney'in konseri ile sürdü.

Zafer Haftası kutlamalarına Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu, İkmal ve Garnizon Komutaı Tuğgeneral Veli Yıldırım, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AÜ Rektörü Mustafa Solak, askeri erkan, daire müdürleri, belediye başkanları kaymakamlar, siyasi parti il başkanları ve temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Zafer Haftası Şuhut Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
title