Haberler

Zafer Bayramı Törenindeki Protesto... - İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah: - ''bir Emniyet Müdürü Olarak, Linç Girişimine Ben De Karşıyım. Linç Girişimini Alkışlamamız Mümkün Değildir''

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, bir emniyet müdürü olarak linç girişimine kendisinin de karşı olduğunu belirterek, ''(Güzel olmuştur) şeklindeki sözlerim, kurtuluş mücadelesinin kazanıldığı günün kutlamasının yapıldığı bir tören sırasında yapılmak istenen eyleme halkın gösterdiği tepkiyedir'' dedi.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, bir emniyet müdürü olarak linç girişimine kendisinin de karşı olduğunu belirterek, ''(Güzel olmuştur) şeklindeki sözlerim, kurtuluş mücadelesinin kazanıldığı günün kutlamasının yapıldığı bir tören sırasında yapılmak istenen eyleme halkın gösterdiği tepkiyedir'' dedi.

Cerrah, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Vatan Caddesi'nde düzenlenen tören sırasında eylem yapmak isteyen kişilerin gözaltına alınmasına ilişkin basın mensuplarına yaptığı açıklamanın gazetelerde eleştiri konusu olmasına ilişkin, AA muhabirinin sorularını cevaplandırdı.

Olayın, protokol tribününde bulunduğu sırada, tören alanı ve çevredeki binaların tepelerinde keskin nişancıların olduğu ortamda meydana geldiğini belirten Cerrah, eylemcilerin cadde üzerinden tank ve kariyer gibi araçların geçtiği sırada yola çıktıklarına işaret etti.

Eylemin içeriği henüz anlaşılmadan kendisinin de yerinden kalktığını, görevli polis memurlarının gruba müdahale ettiğini söyleyen Cerrah, şöyle konuştu:

''Çatılarda keskin nişancılar var. Bu kişiler canlı bomba da olabilirdi. Keskin nişancılar da ateş edebilirdi. Yoldan geçen tank, kariyer gibi araçların altında da kalabilirlerdi. Arkadaşlarımız eylemcilere kısa sürede müdahale etti. Kendi canlarının tehlikeye girmesi açısından da müdahale önemliydi. Olayla ilgili daha sonra basın mensuplarının soruları üzerine, eylemcilerin terörist olmadıklarını, üniversite öğrencisi olduklarını söyledim. Ayrıca, Kurtuluş mücadelesinin kazanıldığı günün kutlandığı bayram törenlerindeki bir eyleme karşı vatandaşın gösterdiği tepkiye de (güzel) dedim. İstanbul'un her yerinde eylem yapılıyor. Gidin bakın bakalım, hiçbirinde bir şey olmuş mu? Bu eylemin, Zafer Bayramı'nın kutlandığı alanda hangi ad altında, ne olursa olsun yapılması yanlıştır.''

Cerrah, sorular üzerine yaptığı konuşmada, linç girişimini övmediğini de belirterek, ''Bir emniyet müdürü olarak linç girişimine ben de karşıyım. Linç girişimini alkışlamamız mümkün değildir. (Güzel olmuştur) şeklindeki sözlerim, kurtuluş mücadelesinin kazanıldığı günün kutlamasının yapıldığı bir tören sırasında yapılmak istenen eyleme halkın gösterdiği tepkiyedir'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title