Haberler

Zabıtanın Pazar Denetiminde Gerginlik

Adana'da, Zabıtanın Semt Pazarında Yaptığı Denetimde Gergin Anlar Yaşandı.

Adana'da, zabıtanın semt pazarında yaptığı denetimde gergin anlar yaşandı.

Yaklaşık 1 aydır Adana'da bulunan 35 semt pazarında denetimlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bugün de Mahfesığmaz Semt Pazarı'nda denetimlerde bulundu. Denetimler sırasında zabıta ekipleri ile pazarcı esnafı arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Adana Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Akçay, zabıta ile esnaf arasında yaşanan tartışmaları önlemek isterken, kendisi de esnafla tartıştı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Zafer Arslan, yaklaşık 1 aydır kentteki 35 semt pazarında denetimler yaptıklarını belirtti. Halden mal alan esnafın mutlaka fiş alması gerektiğini ifade eden Arslan, "Ayrıca direkt tarladan ürün getirip satan pazarcılar da bulunmakta. Bunlardan da ziraat odalarından çiftçi olduğuna dair belge istiyoruz. Bu belgeleri bulundurmayanları belirleyerek, belediye meclisine bildiriyoruz. Belediye meclisi bunlara 500 ila bin 500 YTL arasında ceza veriyor" dedi.

Arslan, denetimlerdeki amaçlarının kayıt dışının önüne geçmek olduğunu vurguladı.

Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Ahmet Akçay da, pazarcıların devletten vergi kaçırmadığını, ancak hal esnafından şikayetçi olduklarını dile getirdi. Akçay, "Hal esnafı donmuş malları pazarcılara hile ile satmaya çalışıyor. Kasaların üst kısmına iyi malları koyup, altına kötüsünü koyuyorlar. Yapılan denetimlerle bunun önüne geçilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Zabıta ekipleri, daha sonra kaldırım işgali yapan bir market ile kebapçının kaldırımda bulunan malzemelerini kaldırtarak 63 YTL ceza kesti.

(FK-MT-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title