Haberler

Zabıta 'Haksız Kazanç' Denetimlerine Başladı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde zabıta ekipleri, haksız kazancın önüne geçmek amacıyla denetimlerine başladı.

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde zabıta ekipleri, haksız kazancın önüne geçmek amacıyla denetimlerine başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uyarısı üzerine Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın talimatı ile harekete geçen Bozüyük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, döviz kurlarındaki hareketlilik bahanesiyle bazı ürünlerin fiyatlarında artış yapılarak 'haksız kazanç' elde edilmesini engellemek amacıyla ilçe merkezinde marketler ve alışveriş merkezlerinde fiyat etiketi denetimlerine başladı. Denetimlerde rastgele seçilen bazı ürünlerin etiket fiyatları ile kasa fiyatı ve geçmiş ayların fiyatları karşılaştırıldı. Ayrıca gıda ürünlerinin son kullanma tarihlerinin de kontrol edildiği denetimlerde bugün itibarıyla 29044 sayılı fiyat etiketi yönetmeliğinde zorunlu hale gelen; malın satış fiyatı ve birim fiyatının uygulanmaya başlandığı tarih ve üretim yeri Türkiye olan mallar için Bakanlıkça tespit ve ilan edilen şekil, logo veya işaret olup olmadığı da kontrol ediliyor. Denetimler sonunda gerekli uyarılar yapılarak tespit edilen eksikliklerin 29044 sayılı fiyat etiketi yönetmeliği gereği tespit tutanağı tutularak cezai işlem yapılması için Ticaret İl Müdürlüğüne gönderilecek. Ayrıca yapılan denetimlerde tespit edilen son kullanma tarihi geçen gıdalar hakkında tutanak tutularak ve cezai işlem uygulanarak ürünler imha edildi.

Zabıta ekiplerinin ilçe sakinlerinin zarara uğramaması için denetimlerini aralıksız olarak sürdüreceği öğrenildi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Fatih Bakıcı Bozüyük Bilecik Zabıta Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title