Haberler

Z.ereğli Şehit Annesi, Oğlu ile Şehit Olan 12 Askerin İsmini Mezarlıkta Yaşatıyor

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde oturan Ayşe Aydın, 15 Temmuz 2011'de Diyarbakır Silvan'da PKK'nın kurduğu pusuda oğlu 24 yaşındaki Noyan Aydın ile birlikte şehit olan 12 askerin isimlerinin yazılı olduğu mermerleri oğlunun mezarının etrafına monte...

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde oturan Ayşe Aydın, 15 Temmuz 2011'de Diyarbakır Silvan'da PKK'nın kurduğu pusuda oğlu 24 yaşındaki Noyan Aydın ile birlikte şehit olan 12 askerin isimlerinin yazılı olduğu mermerleri oğlunun mezarının etrafına monte ettirip, her biri için ayrı ayrı Türk bayrağı astırdı.

Şehit asker Jandarma Komando Çavuş Noyan Aydın'ın annesi 49 yaşındaki Ayşe Aydın, 1.5 ay önce ilçede şehit ailelerinin halkla buluşmasındaki konuşmasında, "Bu toprak, bu bayrak, bu vatan Kürt- Türk ayrımı olmadan alındı. Çanakkale Savaşı hep birlikte kurtarıldı. Neden bu nefret, neden bu kin?" diye sordu. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, herkesi duygulandıran sözlerinin medyada yayınlanmasından sonra Ayşe Aydın'a şilt ve üzerinde ay- yıldız bulunan şekerlik hediye etti.

Şehit annesi Ayşe Aydın, hafta başında da Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hulusi Akar tarafından karargahta misafir edildi. Ayşe Aydın, Orgeneral Akar'ın kendisine verdiği şilt ve çeşitli hediyeleri, ilçeye bağlı Dedeler Köyü'ndeki evinin alt katında oğlu için oluşturduğu anı evine koydu.

'TÜRK-KÜRT AYRIMI OLMADIĞINI ANLATMAK İSTEDİM'

Ayşe Aydın, daha sonra oğlunun köydeki mezarını ziyaret etti. Aynı pusuda oğlu ile birlikte şehit olan askerlerin isimlerinin yazılı olduğu mermerleri şehit asker Noyan Aydın'ın mezarının etrafına monte ettirip birer Türk bayrağı astıran Ayşe Aydın, oğlu ve şehit olan diğer askerler için dua etti. O pusuda şehit olan tüm askerleri oğlu olarak gördüğünü ve o yüzden isimlerini mermere yazdırıp her biri için ayrı ayrı bayrak astırdığını anlatan Ayşe Aydın, "Ayrıca Türk-Kürt ayrımı olmadığını, hepsinin vatan evladı olduğunu anlatmak istedim. Benim tek isteğim, kandırılarak Türkler ile Kürtleri birbirine kırdıranların dağlardan indirilmesi. Bu yaşananların bir an önce sona ermesini istiyorum" dedi.

Ankara'ya davet edilmesinin de kendisini mutlu ettiğini belirten Ayşe Aydın, "Böyle bir davet beklemiyordum. Çok sahip çıktılar, hepsine teşekkür ediyorum. Benim tek dileğim, şehitlerimiz öldükten sonra unutulmasın. Bütün şehitler aynı tutulsun. Şehit ailelerine de herkes sahip çıksın" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ayşe Aydın Diyarbakır Zonguldak Silvan Politika Güncel Haberler

title