Haberler

Yyü Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'ndan İlk Konser

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) bünyesinde kurulan Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, aldığı ilk öğrencileriyle ilk konserini verdi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığının 1 Şubat 2013 tarihli genel kurul toplantısında, YYÜ'de Türk Müziği Devlet Konservatuvarı kurulması kararının ardından öğrenci almaya başlayan konservatuvar, öğrencileriyle ilk konserini vermenin mutluluğunu yaşadı.

Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde verilen Halk Müziği Konseri'nde sahne alan öğrenci ve öğretim üyeleri, seslendirdikleri bir birinden güzel eserlerle davetlilere güzel bir gece yaşattı.

Konservatuvar Müdürü Doç. Dr. Cem Şaktanlı, konserin, Konservatuvar Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zeynel Turan ile Öğretim Görevlisi Songül Çakmak ve lisans birinci sınıf öğrencileri tarafından organize edildiğini ifade etti.

Konservatuvarın, ilk konserini verdiğini hatırlatan Şaktanlı, konservatuvarda Geleneksel Türk Müziği ile Türk Halk Oyunları bölümlerinin açıldığını ve ilk olarak Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı'nda akademik altyapı tamamlayarak, bu yılın ağustos ayında yapılan özel yetenek sınavıyla 60 lisans öğrenci alındığını dile getirdi.

Şaktanlı, şöyle konuştu:

"Konservatuvarımız kendi müzik kültürünü en ince detaylarıyla bilen, bildiğini icra etme, aktarma ve koruma donanımına sahiptir. Bunun yanında dünya müzik kültürlerini de öğrenmiş, kendi müzik kültürünün gelişme rotasını belirleyebilecek akademik ve sanatsal altyapıya sahip öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinmiştir. Aşık Veysel, Dadaloğlu gibi aşık ozanlarımızın miraslarını geleceğe taşımanın görevimiz olduğu bilinciyledir ki ilk öğrencilerimizi halk müziği bölümüne almış bulunmaktayız. Önümüzdeki dönemde de lisans düzeyinde Türk Halk Oyunları Bölümü'ne öğrenci almak için gerekli altyapıyı tamamladık."

Konservatuvarın üniversite ve çevre illerde sanat alanında çalışma yapan birim ve kurumlarla işbirliği içinde de olduğunu anımsatan Şaktanlı, bunun da konservatuvara güç katacağı inancında olduklarını anlattı.

Şaktanlı, Atatürk Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü ile yaptıkları anlaşma kapsamında, Geleneksel Türk Müziği Ana Sanat Dalı Müzik Bilimi alanında yürütücüsü oldukları yüksek lisans programının açıldığını belirterek, şunları ifade etti:

"6 öğrenci de lisans üstü eğitim öğretime başladı. Hedefimiz, gerekli akademik altyapıyı sağlayarak doktora ya da sanatta yeterlilik programını açmaktır. Çünkü, sahnede gördüğümüz bu öğrencileri ileride programımızın yürütücüleri olarak görmek istiyoruz. 2015 aralık ayı itibariyle 6 öğretim üyesi, bir öğretim görevlisi, bir araştırma görevlisi, 4 idari ve bir hizmetli personelle faaliyetlerini yürütmektedir. Rektörlüğümüz öğrencilerimizin eğitim öğretimleri için müzik sınıfları ve donanımlarını, bireysel çalışma odaları ile öğrencilerimizin çalgı ihtiyaçlarını çok kısa sürede sağlamıştır ki bugün bu konseri icra edebilecek konuma gelebildik. Konservatuvarın akademik yapısına, gerçekleştirmek istediğimiz sanatsal ve bilimsel etkinliklere verdiği destekler ile bizlere duyduğu güven ile bugün üretir hale gelmemizin asıl mimarı olan Rektörümüz Prof. Dr. Peyami Battal'a teşekkürlerimi sunuyorum."

Geceye Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Demirel, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Taştan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, öğretim üyeleri, öğrenci ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title