Haberler

Yyü'de Oryantasyon Eğitimi

2017 Eğitim Öğretim Yılı Oryantasyon Eğitimi Programı yapıldı.

YYÜ'de geleneksel hale gelen 1. sınıf öğrencileri için 2016-2017 Eğitim - Öğretim Yılı Oryantasyon Eğitimi Programı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın müzik ve eğlence kısmı ise Hakkari'deki terör saldırısında verilen şehitler nedeniyle iptal edildi. 15 Temmuz darbe girişimini anlatan fotoğrafların sergilendiği Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde yapılan programda konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 1. sınıf öğrencilerinin üniversiteyi az çok tanımaya başladıklarının altını çizerek, "Üniversitemiz bölgesinde ve ülkemizde çok önemli bir yeri ile misyonu olan fonksiyonel bir üniversitedir. Üniversitemiz 180 üniversite içinde değişik kategorilerde Türkiye genelinde 17 ile 30 sıralaması arasında olan önemli bir üniversite. Üniversitemizin ayrıca bir misyonu var, İran sınırı konumunda bir özelliği var. Dolayısıyla ülkemizin doğuya açılan, İran tarafından baktığımızda batıya açılan bir kapısı Van. Bu şehirde Yüzüncü Yıl Üniversitesi olması başlı başına bir misyonu getiriyor. Bizler bu misyonumuzun farkındayız. Depremden güçlü bir şekilde çıkan üniversitemiz, oransal açıdan bakıldığında Türkiye'nin en güçlü yurtlarına sahip. İnşaatlarımız hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Yemekhanemizin bitimi ile kuyruk oluşturma sorunu da ortadan kalkacaktır. Kütüphanemiz var yeni yapılan, önümüzdeki yıl bunu sizler göreceksiniz. Şunu söyleyeyim; hayata geçireceğimiz bu hizmetleri en etkin kullanacak olan sizlersiniz. Yine spor kompleksimiz hayata geçireceğimiz projelerin en büyüğü, burada sizler bireysel ve salon sporları alanlarında ihtiyaç duyacağınız tüm hizmetler size verilecek. Çok kısa sürede bitirmeyi planladığımız Alle yolumuz ile yürüyüş yapabileceğiniz, boş zamanlarınızı değerlendirebileceğiniz, alışveriş yapabileceğiniz bir imkanı daha sunmuş olacağız. KYK yurtlarına yerleşemeyen öğrencilerimiz için üniversitemize ait yurtlarda sizlere hizmet veriyoruz" dedi.

Konuşmasında öğrencilere seslenen Rektör Battal, "Sevgili gençler sizler bizim çocuklarımızsınız. Size çocuklarımız gibisiniz demiyoruz. Çocuklarımızsınız diyoruz. Bizim için bu kadar önemlisiniz. Sizler rektör olarak bana çok hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Sosyal medya aracılığı ile en kısa sürede bana ulaşarak sorunlarınızı bildirdiğinizde mutlaka çözümü en kısa sürede olacaktır. Birileri sizleri farklı noktalara çekmek isterse onlarla kesinlikle bir ilişki kurmayın. Herhangi bir sorun olduğunda bizlere ulaşın. Sizler bize emanetsiniz" ifadelerini kullandı.

Üniversite yaşamının farklı bir yaşam olduğuna dikkat çeken Rektör Battal, şunları söyledi:

"Bu yaşamı dikkatli ve gerekli şekilde değerlendirirseniz geleceğiniz çok parlak olabilir. Bunun aksini yaparsanız gelecekte çok sıkıntılı günler yaşarsınız. Gelecek sizin elinizde. Biz sizleri geleceğe hazırlamak için sadece derslerle yetinmeyip YUSEM gibi merkezlerde kurslarla daha donanımlı hale gelmenizi sağlamaya çalışıyoruz. Bu kurslara katılın.

Bugün bir birimizi sevmemiz, saymamız ve birlik olmamız lazım. Ülkemizdeki tüm terör olaylarını telin ediyor, lanetliyoruz. Bunların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz, bunun içinde birlik olmamız el ele tutmamız gerektiğini biliyoruz. Sizler bizim geleceğimizin teminatısınız bunu sizlerle başaracağız. Bu programda emeği geçenlere de ayrıca teşekkür ediyorum."

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel ise, Hakkari'deki terör saldırısını kınayarak, "Ben şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu şehitlerimiz ve gazilerimiz sizlerin huzur içinde, özgür bir şekilde eğitim görebilmeniz için canlarını feda ediyorlar. Bunun kıymetini bilerek eğitim hayatınızı sürdürün" dedi.

Oryantasyon eğitimi koordinatörü Doç. Dr. Hasan Basri Memduhoğlu da, eğitim programı hakkında bilgi verdikten sonra öğrenciler adına Fatmanur Öztürkçü bir konuşma yaptı. Etkinliğin eğlence kısmında sahne alacak olan Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Metin Barlık ve Halk Ozanı Hüsamettin Ergül de birer konuşma yaparak Hakkari'de verilen şehitlere saygıdan dolayı eğlence kısmının iptal olduğunu söylediler.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ ise, üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencilere Van'ın tarihi, kültürel ve turistik değerleri hakkında bilgiler içeren bir sunum yaptı. Sunumdan sonra Kredi ve Yurtlar Kurumu Van Bölge Müdürlüğü, YYÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Öğrenci işleri Daire Başkanlığı, Kütüphane Daire Başkanlığı ile Erasmus ve Farabi koordinatörlükleri kendi alanları ile ilgili öğrencilere bilgiler verdi.

Etkinliğe YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Demirel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, KYK Bölge Müdürü Mehmet Şerif Özalp, YYÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Yusuf Uzun, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Kemal Demir, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Emin Demirörs, Kütüphane Daire Başkanı İsmail Çetinkaya, dekanlar, yüksekokul müdürleri ve öğrenciler katıldı. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Peyami Battal Türkiye Hakkari Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli?
title