Haberler

Yyü, Bitlis Eren ve Siirt Üniversitesi Senatolarından Ortak Kınama

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Yyü), Bitlis Eren Üniversitesi ve Siirt Üniversitesi Senatoları Son Günlerde Giderek Artan Terör Eylemlerini Yayınladıkları Ortak Açıklama ile Kınadı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Bitlis Eren Üniversitesi ve Siirt Üniversitesi senatoları son günlerde giderek artan terör eylemlerini yayınladıkları ortak açıklama ile kınadı.

Senatoların açıklamasında, terör olaylarının Diyarbakır ve Şırnak bölgesinde 15 askerin şehit edilmesi ile yeni bir boyut kazandığını belirterek, Türk milletinin yaşadığı bu derin acının paylaşıldığı ifade edildi. Bu tür saldırıların terörün çirkin ve vahşi yüzünü bir kez daha gösterdiği belirtilen açıklamada "Ülkemizde etnik terörü besleyenler ve ona destek olanlar bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü koruma kararlığı karşısında hiç bir güç duramayacaktır. Türk milleti bütün kurum ve

kuruluşlarıyla terör karşısındaki haklı mücadelesini milletemizin desteği, kahraman güvenlik güçlerimizin kararlığıyla hiç yılmadan sürdürecektir" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne, ulusun birlik ve beraberliğine karşı girişilen her türlü terör eyleminin, destekçilerinin şiddetle ve nefretle kınandığı kaydeden senato kararında, şehitlere Allah'tan rahmet, Türk milletine ise başsağlığı dileğinde bulunuldu.

(Eİ-MET-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title