Haberler

Yüzyılın Anlaşması Planı Zaman Kaybı"

İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked, ABD Başkanı Donald Trump'ın Filistin-İsrail meselesini çözüme kavuşturmak için üzerinde çalıştığı ve "Yüzyılın Anlaşması" olarak adlandırılan planın zaman kaybı olduğunu söyledi.

İsrail Adalet Bakanı Ayelet Şaked, ABD Başkanı Donald Trump'ın Filistin- İsrail meselesini çözüme kavuşturmak için üzerinde çalıştığı ve "Yüzyılın Anlaşması" olarak adlandırılan planın zaman kaybı olduğunu söyledi.

Jerusalem Post gazetesinin düzenlediği konferansta konuşan Bakan Şaked, Başkan Trump'ın uzun süredir üzerinde çalıştığı Yüzyılın Anlaşması planı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Şaked, barıştan yana olduğunu ancak Filistinliler ile İsrailliler arasındaki görüş ayrılıklarının iki taraf arasında köprü kurulamayacak kadar "büyük" olduğunu dile getirdi.

Başkan Trump'a Yüzyılın Anlaşması için zamanını boşa harcamaması tavsiyesinde bulunan Şaked, "Bana göre Yüzyılın Anlaşması zaman kaybı. Herkes gibi ben de barıştan yanayım ama yakın zamanda barış mümkün gözükmüyor, yine de ne önereceklerini bekleyip görmek lazım." ifadelerini kullandı.

"Yüzyılın Anlaşması"

ABD Başkanı Trump, Filistin- İsrail çatışmasına kendince "çözüm bulmak" için uzun zamandır "Yüzyılın Anlaşması" adı verilen bir plan üzerinde çalışıyor.

Detayları henüz açıklanmasa da uluslararası basında Yüzyılın Anlaşması'nın Filistin meselesini çözmekten ziyade daha da derinleşmesine sebep olacağı yorumları yapılıyor.

Planın Kudüs'ün tamamının İsrail'e bırakılması, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin büyük bölümünün varlığını sürdürmesi gibi Filistinlilerin aleyhine olan maddeler içerdiği belirtiliyor.

İsrail tarafından yerlerinden edilen 6 milyona yakın Filistinli mültecinin geri dönüş hakkı konusuna yer verilmediği dile getirilen planda, Filistin tarafına birtakım maddi yardımlar ile Kudüs'ün kenar mahallelerinden birinin başkent olarak önerildiği ifade ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Filistin İsrail Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title