Haberler

    Yüzüne Yumurta Akını Sürüp Bekletince...

    Cildinizde tıkanmış gözeneklerden ve ölü hücrelerden şikayetçiyseniz yumurta akı size oldukça fayda sağlayacaktır. Yumurta akı, güzel bir cilt ve saç elde etmek için Mısır, Çin ve Arap Yarımadası gibi eski uygarlıklarda aynı zamanda dünyanın her yerinde kullanılmaktadır.

    Yumurta akı maskesinin cildimize, saçlarımıza birçok faydası bulunmaktadır. Yumurta akı maskesinin faydalarını saymak gerekirse şu şekilde sıralayabiliriz:

    Gözenekleri küçültür

    Yumurta akını kullanarak büyümüş gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz. Yumurta akı maskesş, cildi sıkılaştırarak gözenekleri küçültmeye yardımcı olan büzücü özelliklere sahiptir. 1 tatlı kaşığı yumurta akı ve 1 sıkma taze limon suyu karıştırın. Bunu tüm yüzünüze veya geniş gözenekli bölgelere uygulayın. Ilık su ile durulamadan önce 15 dakika bekleyin. Sonrasında ılık su ile durulayın.  Yumuşak bir havluyla kurulayın ve bu maskeye haftada iki kez devam edin.

    Kırışıklıkları azaltır

    • Kusursuz pürüzsüz ve yumuşak bir cilde kavuşmak için yumurta akı maskesi kullanabilirsiniz. Yumurta akı maskesi kırışıklıkları azaltarak, cildinizin sıkılaşmasına yardımcı olur.

    Cildinizi korur

    Güneş yanıklarından korur

    •Yumurta akı maskesi ayrıca cildi güneş yanıklarından, alerjik reaksiyonlardan ve kabarcıklardan korunmasını sağlayan koruyucu bir tabaka oluşturur.

    Yumurta akı sadece parlak bir cilde kavuşmanızı sağlamakla kalmaz aynı zamanda ipeksi ve hacimli hale getirmek için saçınızı da şekillendirir.  Yumurta akında bulunan protein içeriği saçlarınızın sağlıklı büyümesine ve saç dökülmesinin önlenmesine yardımcı olur.

    Cildinizin nemlenmesini ve gözeneklerinizin sıkılaşmasını sağlamak için sizin için açıklamış olduğumuz yumurta akı maskesi tarifine göz atabilirsiniz.

    Yumurta akı maskesi nasıl yapılır?

    Malzemeler

    -    1 adet olgun cennet hurması

    -    1 adet yumurta akı

    -    1 çorba kaşığı üzüm pekmezi yoksa bal olur

    -    1 çorba kaşığı yulaf unu

    Yumurta akı maskesi yapımı

    1. Adım: İlk olarak cam kasesinin içinde olgunlaşmış hurmayla yumurta akını püre haline getirin, sonra yulaf un ve pekmezi katıp güzelce karıştırın.

    2. Adım: Hurma kabuklarını çöpe atmayın.  Mutlaka dolabınızda saklayın, cildinizi kuru hissettiğinizde acil olarak kullanabilirsiniz ya da ellerinize, dudaklarınıza kullanabilirsiniz.

    3. Adım: Bal ve yulaf unu karıştırıp güzelce macun haline getirelim.

    4. Adım: Çok kurutmadan yumurta akı maskesini yıkayın. Fazla bekletince çıkarması çok zor olabilir. 15 – 20 dk bekletirseniz cildinizin nemlenmiş gözeneklerinizin de sıkılaşmış olduğunu göreceksiniz.

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Çin Halk Cumhuriyeti Kadın Haberler

    Bakmadan Geçme

    29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title