Haberler

Yüzü ve Elleri Yanan Suriyeli Musa Tedavi Olmayı Bekliyor

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Azez ilçesinde kaldığı çadırda çıkan yangında elleri ve yüzünün büyük bölümü yanan ve bu yüzden yemek yiyemeyen, konuşamayan ve duyamayan 6 yaşındaki Musa, yaşadığı acılardan kurtulmak için tedavi olmayı bekliyor.

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Azez ilçesinde kaldığı çadırda çıkan yangında elleri ve yüzünün büyük bölümü yanan ve bu yüzden yemek yiyemeyen, konuşamayan ve duyamayan 6 yaşındaki Musa, yaşadığı acılardan kurtulmak için tedavi olmayı bekliyor.

Musa ve ailesi, yaklaşık 15 ay önce Suriye'nin Rakka ilinden terör örgütü DEAŞ'ın saldırıları sonucu askeri muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesine sığındı.

Ailesiyle bölgeye yerleştikten kısa süre sonra Musa'nın kaldığı çadırda yangın çıktı. Yangında Musa'nın elleri ve yüzünün büyük bölümü yandı, vücudunda da kalıcı yaralar oluştu.

Ailesi, maddi imkansızlıklar ve bölgedeki hastanelerin yetersiz kalması yüzünden Musa'yı tedavi ettiremedi.

"Musa'nın hayatını zor kurtardık"

Hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Musa'nın babası Ebu Fehid, oğlunun tedavisi için uzanacak yardım eli bekliyor.

Ebu Fehid, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Musa'nın yangından sonra sıvıyla beslenmek zorunda kaldığını ve katı yiyecek tüketemediğini söyledi.

Çadırlarındaki yangının neden çıktığını bilmediğini ifade eden Ebu Fehid, "Musa'nın hayatını zor kurtardık. O günden bu yana düzgün nefes alamıyor. Sürekli kontrol ve bakım gerekiyor. Yemek yiyemiyor. Sürekli acı çekiyor." dedi.

Ebu Fehid, Suriye'de tedavi için gitmedikleri hastane kalmadığını ancak çözüm bulunamadığını dile getirerek, Türkiye'den oğlunun sağlığına kavuşması için yardım beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Suriye Azez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title