Haberler

Yüzleri Güldüren Festivalde Üçüncü Gün

İZMİR'in Çeşme ilçesinde Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 9'uncu Alaçatı Ot Festivali, üçüncü gününde Türkiye'nin dört bir yanından tur otobüsleri ile gelen binlerce kişiyi ağırladı.

İZMİR'in Çeşme ilçesinde Çeşme Belediyesi tarafından düzenlenen 9'uncu Alaçatı Ot Festivali, üçüncü gününde Türkiye'nin dört bir yanından tur otobüsleri ile gelen binlerce kişiyi ağırladı. Alaçatı sokakları dolup taşarken, festival hareketliliği, ziyaretçilerin de Çeşmelilerin de yüzünü güldürdü.

Çeşme'de düzenlenen 9'uncu Alaçatı Ot Festivali, tur otobüsleriyle kente sabahtan itibaren gelmeye başlayan ziyaretçileri ağırladı. Festival ziyaretçileri, Çeşme çarşısını, Çeşme Kalesi'ni ve sahili gezdikten sonra Alaçatı'ya geldi. Tur otobüsleri, trafik sıkışıklığına neden olmamak için Alaçatı garajına yönlendirildi. Tur otobüsleriyle ilçeye gelen ziyaretçiler, Çeşme Belediyesi'nin tahsis ettiği otobüslerle festival alanına taşındı. Festival alanı girişinde önlem alan trafik polisleri, ziyaretçilere yardımcı oldu.

STANTLAR İLGİ ÇEKTİ

Ot Festivali için özel olarak açılan stantlar, ziyaretçilerin akınına uğradı. Evlerde çeşitli otlarla yapılan lezzetler ile doğadan toplanmış otlar, Çeşme'nin meşhur enginarı, baklası, limonu ve Alaçatı Ot Festivali için üretilen çeşitli hediyeliklerin satıldığı stantlar, ziyaretçilerin ilgisini çekti. Alaçatı'nın simgesi haline gelen tarihi değirmenler de festival ziyaretçilerinin en çok ilgi gösterdikleri ve hatıra fotoğrafı çektirdikleri yer oldu. Öte yandan Alaçatı çarşısının ortasındaki, 'Alaçatı Ot Festivali' yazısının olduğu ağaç ve hediyelik eşya stantlarının yanındaki 'Alaçatı Ot Festivalindeyim' yazılı hatıra fotoğrafı panosu da, ziyaretçilerin fotoğraf çektirmek için yarıştıkları yerler arasında yer aldı. Festival için Türkiye'nin dört bir yanından gelen ziyaretçiler, Alaçatı'nın tarih kokan sokaklarını da gezerek, evleri ve sokakları fotoğrafladı.

SÖYLEŞİLER VE YEMEK ATÖLYELERİ DÜZENLENDİ

Öte yandan, festivalin teması olan kuşkonmaz ve sarmaşık ile ilgili uzmanların söyleşileri, kuşkonmaz ve sarmaşıklardan yapılan çeşitli yemeklerin uygulamalı olarak anlatıldığı yemek atölyeleri, ünlü şeflerin Alaçatı meydanında kurulan seyyar mutfakta yaptığı kuşkonmaz yemek ve salataları ziyaretçilerin ilgisini çekti. Herkesin mutlu olduğu ve yüzlerin güldüğü festival, bu akşam Alaçatı Amfi Tiyatro'da, saat 20.00'deki Gökçe konseri ile devam edecek. Festival yarın gerçekleştirilecek yemek yarışmasıyla sona erecek.

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alaçatı Türkiye İzmir Çeşme Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title