Haberler

Yüzden Fazla Yasa Değişecek-2 - AKP'li Bozdağ: "Anayasa Değişikliği Yasa Kaosu Yaratmaz"

AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ Anayasa Değişikliğinin Ardından Yasaların Anayasa'ya Uygun Hale Getirilmesi Sürecinde Kaos Yaşanmaması İçin "Geçici Madde" Formülünü Getireceklerini Söyledi.

-AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ Anayasa değişikliğinin ardından yasaların Anayasa'ya uygun hale getirilmesi sürecinde kaos yaşanmaması için "geçici madde" formülünü getireceklerini söyledi.

ANKARA (ANKA) -AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ Anayasa değişikliğinin ardından yasaların Anayasa'ya uygun hale getirilmesi sürecinde kaos yaşanmaması için "geçici madde" formülünü getireceklerini söyledi.

AKP'nin Sapanca'daki Anayasa kampında görev yapan AKP'nin hukukçu kurmaylarından Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, yeni Anayasa'nın kabulünün ardından yasaların Anayasa'ya uygun getirilmesi konusunda herhangi bir kaos yaşanmasının söz konusu olmayacağını belirtti.

Bozdağ, ANKA'ya yaptığı açıklamada, "Geçici madde konur, uyum yasaları konulur. Bu bir sıkıntı olmaz" dedi. Türk Ceza Kanunu'ndan örnek veren Bozdağ, "Biliyorsunuz daha önce Türk Ceza Kanunu yürürlüğe konuldu. Daha önceki kanununa göre yargılaması süren bir çok insan oldu. Bir geçiş süreci öngörüldü" diye konuştu.

Anayasa değişikliğinin ardından geçiş süreci için geçici maddeler konulabileceğini ifade eden Bozdağ, Türkiye'de daha önce yapılan Anayasa değişikliklerinde de bu tarz uygulama yapıldığını kaydederken bu durumun bir kaosa neden olmayacağını ileri sürdü. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title