Haberler

Yüzde 90 Katılımın Olduğu Denizli'de 'Hayır' Oyu Önde Çıktı

DENİZLİ'de resmi olmayan sonuçlara göre, referandumda yüzde 90.2 katılım olurken yüzde 55.47 'hayır', yüzde 44.53 'evet' oyu çıktı.

Denizli'de 2 bin 146 sandıkta, 736 bin 208 seçmen sandık başına gitti. Seçime katılım oranı yüzde 90.2 olarak gerçekleşti. 664 bin 554 seçmen oy kullandı. İl Seçim Kurulu'nun kesin olmayan sonuçlarına göre 13 bin 372 oy geçersiz, 651 bin 182 oy ise geçerli sayıldı. Sandıktan ise 289 bin 984 evet, 361 bin 198 hayır oyu çıktı. 2010 referandumunda da 'hayır' diyen Denizli, anayasa değişikliği referandumunda daha güçlü bir oranda hayır dedi. Evet oyları yüzde 44.53'te kalırken, hayır oyları ise yüzde 55.47 oranına çıktı. 16 Nisan referandumunda Ak Parti, 1 Kasım seçimlerinde aldığı yüzde 45.4 oyun da altına düştü.

AK PARTİ, BEKLENTİSİNİN ALTINDA KALDI

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin özellikle son bir ayda yoğun bir evet kampanyası yürütmesine, kentte 19 ilçeden 15 ilçe belediyesinin ayrıca Büyükşehir Belediyesi'nin Ak Parti'de olmasına, belediye başkanlarının yoğun kampanya çalışmalarına rağmen, evet oyları istenen düzeye ulaşamadı. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Türkiye ortalamasının üzerinde evet oranına ulaşma hedefi de gerçekleşmedi.

Denizli'de Ak Parti'nin 15 ilçe belediyesi olmasına rağmen 19 ilçenin 14'ünde hayır oyları önde çıktı. Babadağ, Çal, Bekilli, Bozkurt, Sarayköy, Buldan, Güney, Baklan, Çardak, Serinhisar, Honaz, Merkezefendi, Pamukkale, Çivril ilçelerinde hayır oyları önde çıktı. Çameli, Acıpayam, Tavas, Beyağaç ve Kaleli seçmen ise sandıkta 'evet' dedi. En fazla Evet oyu yüzde 70.3'le Çameli İlçesi'nde çıkarken, en fazla hayır oyu veren ilçe ise yüzde 65.5 ile Bekilli oldu. Denizli'nin metropol ilçelerinden Merkezefendi'de seçmenlerin yüzde 58.8'i hayır, yüzde 41.2'si evet derken, Pamukkale İlçesi'nde hayır oyları yüzde 56.2, evet oyları ise yüzde 43.8 olarak gerçekleşti.

2010 referandumunda hayır diyen, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylardan Ekmelettin İhsanoğlu'nun daha fazla oy aldığı Denizli'de, AK Parti diğer tüm yerel ve genel seçimlerden başarıyla çıkmasına rağmen anayasa değişikliği referandumunda beklediği sonucu alamadı. Referandum sürecinde evet bloğunda yer alan MHP'nin parti içi muhalefetinin en güçlü olduğu illerden Denizli'deki sonuç, istenilenin altında kaldı.

- Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Pamukkale AK Parti Bekilli Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title