Haberler

Yüzde 4'lük Zam Önerisini Reddeden Kamu-sen Meydanlarda

Memur Sendikaları İle Hükümet Arasındaki Toplu Görüşmelerde Hükümetin Yüzde 4'lük Zam Önerisine Tepki Gösteren Kamu-sen, Ankara'da Hükümeti Protesto Etti.

Memur sendikaları ile hükümet arasındaki toplu görüşmelerde hükümetin yüzde 4`lük zam önerisine tepki gösteren Kamu-Sen, Ankara`da hükümeti protesto etti.

Sabah saatlerinde Türkiye`nin çeşitli illerinden gerelerek TCDD Garı`nın önünde toplanan konfederasyon üyeleri, daha sonra mitingin yapılacağı alana doğru yürüyüşe geçti.Sık sık slogan atan memurlar hükümetin yüzde 4`lük zam önerisini protesto ettiler.

Konfederasyon üyeleri, Sıhhiye Meydanı`na girişte oluşturulan polis noktasında aramadan geçirilerek alana alındı. Kortejin tamamının Sıhhiye Meydanı`nda yerini almasının ardından saat 11.00`de mitinge başlandı. Ellerinde döviz ve Türk bayrakları taşıyan eylemciler, hükümet alehine sloganlar atarken, eylemciler türküler eşliğinde halaylar çekti.

Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, mitingte yaptığı konuşmada hükümeti uyararak `Memur sandıkta hesap soracaktır` dedi. En düşük memur maaşının bin 23 YTL olmasını istediklerini ifade eden Akyıldız, bu isteklerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti. Hükümete seçim tehditinde bulunan Akyıldız,¨Bu uyarımızı dikkate almınmazsa hesap soracak başka kararlar almaya var mısınız? Bu mücadele burada bitmiyor.Meclis kokmuş, kokmuş.Orayı sizler durduracaksınız. Sandık önünü ze geldiğinizde durdurucaksınız¨diye konuştu.Akyıldız`ın konuşmasından sonra memurlar olaysız bir şekilde miting alanını terk etmeye başladı.

CADDELER TRAFİĞE KAPATILDI

Yürüyüş ve miting nedeniyle Talatpaşa ve Atatürk Bulvarı ile buralara açılan bazı cadde ve sokaklar kısmen trafiğe kapatıldı. Miting nedeniyle Ankara Emniyet Müdürlüğünde izinler kaldırılırken, alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title