Haberler

Burdur'un Yüzde 37'si Kapıyı Sormadan Açtı

Güncelleme:

Burdur Emniyet Müdürlüğü, "Mala karşı işlenen suçlarla mücadele" kapsamında "Güven Eli Projesi" gerçekleştirdi.

Burdur Emniyet Müdürlüğü, "Mala karşı işlenen suçlarla mücadele" kapsamında "Güven Eli Projesi" gerçekleştirdi.

AA muhabirinin Burdur Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğünün katkılarıyla geçen yılın nisan ayında kent merkezinde başlatılan proje çalışması sona erdi.

"Mala karşı işlenen suçlarla mücadele"nin esas alındığı projede, daha çok aileyi himaye ve kontrol eden kadınlara yönelik çalışma yapıldı. Proje başlamadan önce 500 kişiye "Güven Eli Projesi Ön Değerlendirme Anketi" uygulanarak, vatandaşların eğilimleri ve alışkınlıkları belirlendi.

Buna göre evden ayrıldığında dış kapıyı her zaman kilitleyen vatandaşların oranı yüzde 70, bina kapısının kapatılmasına dikkat edenlerin oranı yüzde 69, sucu, tüpçü, yemek servisi elemanı gibi kişilere kendi siparişi yoksa kapıyı açmayanların oranı yüzde 61, tanımadığı kişilere kapıyı açtığında güvenlik (kapı) zinciri kullananların oranı yüzde 40, evden ayrıldığında anahtarı saksı veya paspas altına koyanların oranı ise yüzde 48 olarak tespit edildi.

Buna karşın evden hırsızlık olaylarının "Kilitli olmayan kapıyı kart yardımıyla açmak", "Kapı göbeğini kırma", "Açık olan balkon kapılarından girmek", "Pimapen kapı ve pencereleri açarak girmek" suretiyle yapıldığı belirlendi.

Yüzde 37'si kapıyı sormadan açtı

"Güven Eli Projesi" kapsamında gerçekleştirilen "Kapı zili uygulamasında" bin 44 dairenin ziline basıldı. 106'sından hiç cevap alınamadığı için evde olmadıkları düşünülerek değerlendirme dışı bırakıldı.

Herhangi bir bilgilendirme gerçekleştirilmeyen 866 dairede yapılan uygulamada, vatandaşların ikamet ettiği dairelerin yüzde 37'sinde zili kimin çaldığı sorulmadan kapı açıldı.

Burdur Emniyet Müdürlüğünün vatandaşlara yönelik kurslar ve çalışmalardan sonra bu oran yüzde 24'e düştü.

Evden hırsızlık yüzde 10,2, iş yerinden hırsızlık yüzde 25,92 azaldı

Proje kapsamında bilgilendirici 12 bin broşür, 600 afiş, 3 bin etiket hazırlanarak otobüslere, akaryakıt istasyonlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına, site girişlerine asıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kurslarına, Kur'an kurslarına ve okullara gidilerek evden ve iş yerinden yapılan hırsızlıklara karşı alınacak önlemler konusunda sunum yapıldı.

Çalışmalar sonunda mala karşı işlenen suçlarda evden hırsızlık olayları geçen yıl, 2012 yılına göre yüzde 10,2, iş yerinden hırsızlık olayları ise yüzde 25,92 oranında azaldı.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title