Haberler

Yüzbinleri Gün Batımında Buluşturan Mekan; Şeytan Sofrası

SUAT SALGIN - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, deniz, koylar, adalar ve ormanlık alanları görebilecek, sarp kayalıklar üzerinde hakim bir tepede yer alan Şeytan Sofrası'na gün batımını izlemeye gelen yüzbinlerce kişi, güneşi alkışlarla uğurluyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kuzey Ege'nin önemli turizm merkezlerinden olan Ayvalık'ın en çok ziyaret edilen mekanlarından olan Şeytan Sofrası, ilçeye yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta, sarp kayalıkların üzerinde yer alıyor.

Eski bir lav birikintisi olan ve yuvarlak bir sofraya benzeyen mekan, 1966 yılından bu yana "Cennetten kovulan şeytanın, yeryüzünde kendisine yeni bir cennet ararken buraya adım attığı ve kayalıklarda kocaman bir ayak izi kaldığı" inancı nedeniyle "Şeytan Sofrası" olarak anılırken, seyir tepesi özelliğiyle dünyada Güneş'in batışının en güzel izlenebildiği yerlerin arasında bulunuyor.

Demir kafes içinde şeytana ait olduğu söylenen kocaman bir ayak izinin bulunduğu tepe, her yıl gün batımını izlemek isteyen yüzbinlerce kişiyi ağırlıyor.

Şeytan Sofrası'na gelenler, hakim bir tepeden, deniz, koylar, adalar ve ormanlık alanları izlemenin doyumsuz keyfinin yanı sıra yarının daha iyi olacağı umuduyla güneşi alkışlarla uğurluyor.

Mekana ilk kez gelenler, hem gün batımının eşsiz güzelliği hem de ziyaretçilerin yoğun alkışları arasında Güneş'i uğurlamanın etkisine kapılmaları dolayısıyla mekandan bir daha vazgeçemezken yakınlarına da tavsiye ediyor.

"Biliyoruz ki, yarın Güneş daha da güzel doğacak"

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Kuzey Ege'nin en güzel köşelerinden biri olan Şeytan Sofrası'ndan bütün ilçenin panoramik olarak görülebildiğini söyledi.

Mayıs ayı başından eylül sonuna kadar her akşam birlerce kişinin gün batımını izlemek için buraya geldiğini ifade eden Gençer, "Binlerce insan alkışlarla Güneş'i batırıyor." dedi.

Şeytan Sofrası'nın Ayvalık'ın simgesi olduğunu vurgulayan Gençer, şöyle konuştu:

"Buradan bütün Ayvalık'ın adalarını, Cunda Adası'nı, şehir merkezini, Sarımsaklı, Edremit Körfezi, Kaz Dağları, Altınova ve karşıda Midilli Adası'nı beraber görebiliyorsunuz. Böyle bir imkanı var. Ayrıca bu çevre bir tabiat parkı. Biz bu çevreye, burayı koruduğumuz için sahibiz. Buralara bina yaparsak, bu güzellikleri maalesef kaybederiz. Ayvalık'ın korunması için çalışıyoruz. Buradaki doğanın ve yeşilin kaybolmaması adına, önümüzdeki nesillere burayı nasıl bulduysak teslim etmek için el birliğiyle mücadele ediyoruz."

Gençer, Ayvalık'ın yaz dönemi günlük ortalama nüfusunun 400 bini bulduğunu belirterek, "Bunun en az yarısı Şeytan Sofrası'nda Güneş'i batırıyor. Bu 400 bin sabit değil. Biri gidiyor, yerine diğerleri geliyor. Yani her akşam Güneş'in batışını farklı binler izliyor. Her yıl yüzbinlerce kişi Güneş'i alkışlarla uğurluyor. Umudumuz Güneş'in her gün ülkemiz için güzel doğması." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Rahmi Gençer Balıkesir Ayvalık Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title