Haberler

Yusufeli'nde Heyecan Dolu Boğa Güreşleri

Yusufeli'nde heyecan dolu boğa güreşleriARTVİN - Artvin'in Yusufeli ilçesinde düzenlenen Geleneksel Derekapı Boğa Güreşleri sona erdi.

Yusufeli'nde heyecan dolu boğa güreşleri

ARTVİN - Artvin'in Yusufeli ilçesinde düzenlenen Geleneksel Derekapı Boğa Güreşleri sona erdi.

Yusufeli Belediye Başkanlığı, ilçe kaymakamlığı ile Yusufeli Geleneksel Boğa Güreşlerini ve Boğalarını Tanıtma ve Geliştirme Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, 6 kategoride 150'ye yakın boğa mücadele etti.

Derekapı mevkisinde iki gün süren yarışların dünkü etabında "deste", "ayak" ve "küçük orta" kategorilerinde güreşler yapılırken, bugün de "büyük orta", "başaltı" ve "baş boğa" kategorilerindeki boğa güreşleri gerçekleşti.

Binlerce vatandaşın izlediği boğa güreşleri kıran kırana mücadelelere sahne oldu. Boğa sahipleri aylarca sporlarla ve özel gıdalarla besledikleri boğaları arenaya çıkartarak şampiyon olmaları için mücadele verdi.

Renkli görüntülerin sahne aldığı organizasyonda konuşan Artvin Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Derekapı Boğa Güreşleri'nin yörenin en eski organizasyonu olduğunu dile getirerek "Gördüğünüz gibi bizim coğrafyamız kırık bir coğrafya. Bahar aylarında hayvanlarımızı otlaklara çıkartırken, onlar birbirlerini telef etmesinler, birbirlerine zarar vermesinler diye yaylaların dağların düzlüklerinde bunları barıştırırız. Dolayısıyla bu eylemin festivale dönüştürüldüğü şeklini görüyoruz bugün burada. Ülkenin 4 bir yanından hemşehrilerimiz bunu vesile kılarak memleketlerine geriye geliyorlar. İnsanlar farklı etkinliklerle burada kaynaşıyorlar, bu anlamda güzel bir bir etkinlik olduğunu düşünüyorum" dedi.

580 kilogramlık boğası 'Şahin' ile geçtiğimiz yıl şampiyonluk onuru yaşadığını dile getiren genç boğa sahibi Barış Yüce ise "Geçen yılın Ersis boğa güreşlerinin büyük orta kategori birincisi. Şimdi buraya getirdik artık şansımız ne olursa, birinci turu atladık ikinci tur için bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

570 kilogramlık Biksi isimli Boğasını ilk kez güreşmesi için arenaya çıkartan ve ilk turu geçen Nejdet Coşkun ise "Daha önce hiç güreşi yoktu ilk kez burada çıkıyor. Büyük orta kategorisinin ilk turunu geçti, ikinci turuna çıkacak ve şampiyon olacak inşallah" dedi.

Güreşlerin çok heyecanlı geçtiğini ve güreşleri izleyebilmek için Artvin il merkezinden Yusufeli'ne özellikle geldiğini dile getiren Fahrettin Alkan "Yayladaki boğaları birleştirmek, tanıştırmak için yapılan kardeşlik güreşleridir bunlar. Takdir ediyoruz, seviyoruz ve nere boğa güreşi varsa oraya gidiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Artvin Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title