Haberler

Yurttan Şampiyonluk Manzaraları

Güncelleme:

Galatasaray, derbide Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda ezeli rakibiyle 0-0 berabere kaldı sezonun şampiyonu oldu.

Spor Toto Süper Final'in 6. haftasında Fenerbahçe ile karşılaşan Galatasaray, dev derbide Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda ezeli rakibiyle 0-0 berabere kaldı ve 2011-2012 sezonunun şampiyonu oldu. Maçın bitiş düdüğüyle sarı kırmızılı ekibin taraftarları sokaklara dökülürken, şampiyonluğu doyasıya kutladılar. Denizli'de ise kalp krizi geçiren bir taraftar hayatını kaybederken, bazı illerde yaşanan gerginlik nedeniyle kutlamalara gölge düştü.

DENİZLİ"DE GALATASARAY BAYRAMI

Süper Toto Süper Final'de maçın bitiş düdüğünün ardından şampiyon olan Galatasaray'ın taraftarları sokaklara döküldü, Gazi Bulvarı ve Delikliçınar Meydanı'nı doldurdu. Yüzlerce taraftar "Şampiyon Cimbom" tezahüratlarıyla doyasıya eğlendi. Denizli Emniyet Müdürlüğü şampiyonluk kutlamasının yapıldığı bölgelerde yoğun güvenlik önlemi aldı. Bir Fenerbahçe taraftarının formasıyla şampiyonluğu kutlayan Galatasaraylı grubun içine girip, tebrik ettiği görüldü.

DEV MAÇA KALBİ DAYANAMADI

Yılın maçı oynanırken, Denizli'nin Honaz ilçesinden kötü haber geldi. Kahvehanede izlediği darbinin ilk devresinde Fenerbahçeli Baroni'nin girdiği pozisyonda üzerine heyecanlanan Galatasaray taraftarı 47 yaşındaki Hasan Yarış, kalp krizi geçirdi. Aniden fenalaşan şeker hastası iki çocuk babası Hasan Yarış, Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

DİYARBAKIR'DA KUTLAMALARA GÖLGE DÜŞTÜ

Galatasaray'ın şampiyon olmasından sonra Diyarbakır'ın merkez Yenişehir, Bağlar ve Suriçi ilçelerinden binlerce kişi Yenişehir semtindeki Ofis caddesi üzerinde toplandı. Polis panzerlerinin güvenlik önlemi aldığı ve kapatılan caddeye yığılan binlerce kişi Galatasaray lehine sloganlar atıp bayraklarını açtı. 'Amed (Diyarbakır) burası, burdan çıkış yok' diyerek polis panzerinin üzerine çıkmak isteyen bazı gençleri çevrede güvenlik önlemi alman çevik kuvvet ekipleri engellerken, bir çok toplumsal olayda gençlerin polislere karşı kullandığı havayi fişekler ise bu kez Galatasaray için gökyüzünü süsledi.

SEVİNCE MAGANDA ENGELİ

Ofis semtinde bulunan Kültür sokağındaki Galatasaray sevincine ise bazı gençler gölge düşürdü. Galatasaray'ın şampiyonluğunu kutlamak için Diyarbakır'da sevgi gösterilerinde bulunan Galatasaray taraftarlarına bazı Diyarbakırsporlu taraftarlar saldırdı. Ellerinde Diyarbakırspor bayrağı bulunan ve üstünde 'Biz çırpınırken sevinemezsiniz' yazılı pankart açan kalabalık bir grup, Diyarbakır'ın en işlek caddesi olan Ekinciler caddesinde Galatasaray taraftarlarına saldırdı. Taş, sopa, tekme ve yumrukların havada uçuştuğu saldırıda neye uğradığını şaşıran Galatasaray taraftarların çareyi kaçmakta buldu. Bir süre Galatasaray taraftarlarını kovalayan grup, daha sonra yeniden bir araya gelerek, 'Ofis semti bizimdir, bizim kalacak' diye tezahüratlarda bulundu. Galatasaray taraftarlarına saldıran grubu güvenlik önlemi alan polisler müdahale edip dağıttı.

İZMİR SARI- KIRMIZIYA BÜRÜNDÜ

Galatasaray taraftarları, maçın bitiş düdüğüyle beraber kutlamalara başladı. Bazı taraftarlar forma ve atkılarına dolanıp araçlarıyla İzmir caddelerinde zafer turuna çıktı. Başta Gündoğdu olmak üzere Cumhuriyet ve Konak Meydanı'nı dolduran bazı taraftarlar da konfeti patlattı, havai fişek yaktı, davul ve zurna eşliğinde göbek atıp gelen zaferi kutladı. Bunun dışında, kentin bazı naktalarında iki takım taraftarları arasında küçük çaplı kavgalar meydana geldi. Kavgalarda önemli ve ciddi bir durumun olmadığı belirtildi.

ADANA'DA GALATASARAY COŞKUSU

Galatasaray'ın 2011-12 sezonunu şampiyon olarak kapatmasının ardından sarı-kırmızılı taraftarlar Adana'da özellikle Gazipaşa Bulvarı, Atatürk Caddesi, Ziyapaşa Bulvarı ve Baraj Yolu'nda araçlarla konvoy yaptı.

Çok sayıda Galatasaray taraftarı şampiyonluğu, ellerinde takımlarının bayrakları, atkılarıyla kutlarken, meşalelerle renkli görüntüler oluşturdu, şarkılar ve marşlar söyleyerek mutlu sonu kutladılar.

ANTALYA'DA ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ

Antalya'da Galatasaray taraftarları maçın hemen ardından şampiyonluk kutlamalarına başladı. Cumhuriyet Meydanı ve Işıklar Caddesi'ni dolduran Galatasaraylı taraftarlar konfeti ve meşalelerle şampiyonluğu kutladı. Araçların oluşturduğu konvoylar kent merkezinde zafer turu atarken, balkonlara çıkan vatandaşlar kutlamalara bayraklarını sallayarak eşlik etti. Gece boyunca süren şampiyonluk kutlamalarında zaman zaman gergin anlar yaşandı. Şehrin bazı noktalarında iki takım taraftarlarının kavga ettiği ihbarlarını alan polis olaylara büyümeden müdahale etti.

SAMSUNSPORLU TARAFTARLAR GALATASARAYLILARIN ŞAMPİYONLUK KUTLAMASINA İZİN VERMEDİ

Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan etmesi üzerine Samsun'da bazı Sarı-Kırmızı taraftarlar İstiklam Caddesi'nde kutlama yapmak istedi. Ancak Samsunsporlu taraftarlar buna izin vermeyince içinde Galatasaraylı taraftarların bulunduğu araçlar sessiz bir şekilde geçiş yaptı. Ardından Samsunsporlu taraftarlarda 'Samsunspor' tezahüratları yaptı. Bazı taraftarlarda işyerlerine saldırdı. Polisler olaya müdahale etti. Kırmızı-Beyazlı taraftarların, 'Burası Samsun buradan çıkış yok' tezahüratlarında bulundu. Samsunsporlu taraftarların tezahüratlarda bulunduğu sırada Fenerbahçe ve Galatasaray formalı iki bayanda İstiklal Caddesi'nden yürüyerek evlerine gitti.

BOLU'DA 2 BİN KİŞİ ŞAMPİYONLUĞU KUTLADI

Süper Toto Süper Ligi'nde, Galatasaray'ın Fenerbahçe ile golsüz berabere kalarak şampiyon olması Bolu'da coşkuyla kutlandı. Hükümet meydanında toplanan yaklaşık 2 bin kişi takımları için tezahüratta bulunarak, şampiyonluk şarkıları söyledi. Meşaleler yakan taraftarlar, davul ve zurna eşliğinde halaylar çekti. Kol kola giren taraftarlar hayal çektikten sonra İzzet Baysal Caddesi'ni trafiğe kapatarak Belediye meydanına kadar yürüdü. Araçlarla konvoy oluşturan taraftarlar, şampiyonluk turu attı. Otomobillerin camlarından sarkan bazı taraftarlara polis engel olurken, bazı taraftarlarda Fenerbahçe forması yaktı. Sarı kırmızılı taraftarlar bir süre sonra olaysız şekilde dağıldı.

ZONGULDAK'TA GALATASARAY'IN ŞAMPİYONLUĞU KUTLANDI

Maçın son düdüğüyle birlikte polis Galatasaray taraftarlarının maçı izlediği kafeden çıkarmazken ilk olarak Fenerbahçe taraftarının dağılmasını bekledi. Fenerbahçe taraftarının dağılmasının ardından Galatasaray taraftarı üniversite önünde sevinç gösterilerinde bulundu. Kent merkezinde ise vatandaşlar otomobillerine bağladıkları sarı-kırmızı bayraklarla şampiyonluğu doyasıya kutladı. Valilik binası önünde toplanan Galatasaray taraftarları doyasıya eğlendi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı kutlamada bir ambulans trafiği kapatan taraftarların arasından geçmekte zorlandı. Valilik binası önünde bulunan süs havuzuna ise fanatik bir taraftar girerek şampiyonluğu kutladı. Taraftarlar, gece geç saatlere kadar eğlenerek şampiyonluk şarkıları söyledi.

AFYON'DA GALATASARAY TARAFTARLARI ŞAMPİYONLUK COŞKUSUNU YAŞADI

Galatasaray'ın şampiyon olması, kentte coşkuyla kutlandı. Maç bitiminden itibaren kafelerden çıkan taraftarlar, Yeşilyol Caddesi'nde toplandı. Burada meşaleler yakan Sarı-Kırmızılı taraftarlar, Yeşilyol'dan Kurtuluş Caddesi'ne oradan da Anıtpark'a Galatasaray marşı söyleyerek yürüdü. Bazı taraftarlar da sarı-kırmızı bayraklar taktıkları araçlarıyla konvoy oluşturup kentte tur attı.

BURDUR'DA SARI-KIRMIZI SEVİNÇ

Maçın ardından Galatasaray bayrakları ve ellerindeki meşalelerle Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan taraftarlar, şampiyonluk sevinci yaşadı. Davul zurna eşliğinde şampiyonluğu kutlayan taraftarlar, uzun süre 'Şampiyon Galatasaray' diye tempo tuttu. Takımları lehine sloganlar atan taraftarlar, zaman zaman da Galatasaray marşı söyledi. Yoğun güvenlik önlemi alan polis, Atatürk ve Gazi caddelerini de araç trafiğine kapattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu Galatasaray Galatasaray Fenerbahçe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title