Haberler

Yurtta Kış - Bitlis/gaziantep/

Görüntü Dökümü : BİTLİS Kar altında kalan araçlar Kar temizleme aracı GAZİANTEP Karda yürüyen vatandaşlar Trafikten görüntü KARAMAN Buzda kayan vatandaşlar Belediye işçisi Yol denetimi yapan polisler Araçlarına lastik takanlar Hayvanlardan görüntü Doğu'da kış Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Muş, Hakkari ve Bitlis'te 579 yerleşim yeriyle ulaşım sağlanamıyor.

Görüntü Dökümü :

BİTLİS

Kar altında kalan araçlar

Kar temizleme aracı

GAZİANTEP

Karda yürüyen vatandaşlar

Trafikten görüntü

KARAMAN

Buzda kayan vatandaşlar

Belediye işçisi

Yol denetimi yapan polisler

Araçlarına lastik takanlar

Hayvanlardan görüntü Doğu'da kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Muş, Hakkari ve Bitlis'te 579 yerleşim yeriyle ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kentte etkili olan olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 89 mahalle, 127 mezra olmak üzere 216 yerleşim birimiyle ulaşım sağlanamadığı belirtildi. Ekiplerin kapalı yolları tekrar ulaşıma açmak için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünce de bölge genelinde havanın çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği, yağışların Hakkari, Bitlis, Muş ve Van'ın güney ilçelerinde yer yer yoğun olmasının tahmin edildiği aktarıldı.

Sabah ve akşam saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi beklendiğine de değinen yetkililer, hava sıcaklıklarında 4 ile 6 derece düşüş beklendiğini, bölge genelinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı da uyarıda bulunan meteoroloji yetkilileri, ayrıca Muş, Bitlis, Hakkari ve Van'ın güney ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek su baskını, buzlanma, don olayı, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise, çığ düşmesi sonucu Muş-Kulp ile Van-Çatak ayırımı Bahçesaray karayolunun ulaşıma kapandığını, ekiplerin kapalı yolları açabilmek için çalışmalara başladığını hatırlattı.

-Muş-

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, önceki gün etkisini sürdüren kar yağışı dolaysıyla 220 köy yolunun ulaşıma kapandığını, ancak karla mücadele ekiplerinin yoğun çalışma neticesinde ulaşıma kapanın tüm yolları açtıklarını söyledi.

Yentür, bu sabaha karşı yeniden etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 77 köy yolunun tekrar ulaşıma kapandığını, kar yağışının dinmesi ile birlikte karla mücadele ekiplerinin yeniden yol açma çalışmalarına başlayacağını ifade etti.

Karayolları 113. Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu da, şehirlerarası tüm yolların açık olduğunu belirterek, karla mücadele ekipleri şu anda yol güzergahlarında temizleme çalışmalarına devam ettiğini vurguladı.

-Bitlis-Hakkari

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Kerim Sönmez, kentte etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 100 köy yolunun ulaşıma kapandığını söyledi.

Yolların ulaşıma açılması için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirten Sönmez, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini ifade etti.

Karayolları ve belediye ekiplerince kar temizleme çalışması yürütülürken, yollarda görev yapan trafik polisleri sürücülere, zincir takmaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Hakkari'de ise 66 köy ve 120 mezra yolunun ulaşıma kapandığı, ekiplerin kapalı yolları tekrar açabilmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü bildirildi.

Gaziantep'te kış

Gaziantep'te etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Öğle saatlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Kara hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, yürümekte zorlandı.

Bazı vatandaşlarsa kapalı alanlara sığındı.

Hava sıcaklığının 7 derece ölçüldüğü kentte, trafikte seyir halindeki sürücüler, kar yağışıyla birlikte güçlük çekti.

Gaziantep Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, hafta boyunca kentte sıcaklık eksilerde seyredecek.

Havanın çok bulutlu ve aralıkla kar yağışlı olması bekleniyor.

Yurtta kış

İç Anadolu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayan Sertavul Geçidi'nde buzlanma ve rüzgar nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Karaman'da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor.

Ulaşımın zaman zaman aksadığı Sertavul Geçidi'nde çekici ve tırların geçişine izin verilmiyor.

Trafik ekiplerinin denetimlerini sürdürdüğü bölgede sürücülerden araçlarına zincir takmaları isteniyor.

Karayolları 33. Şube Şefliği ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Bitlis Muş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title