Haberler

Yurtta Kış

Doğu Karadeniz'de etkili olan kar yağışı nedeniyle Rize'de 348, Giresun'da 460, Artvin'de 153, Gümüşhane'de 225, Bayburt'ta 60 köy yolu, Trabzon'da 226 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Doğu Karadeniz'de etkili olan kar yağışı nedeniyle Rize'de 348, Giresun'da 460, Artvin'de 153, Gümüşhane'de 225, Bayburt'ta 60 köy yolu, Trabzon'da 226 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Ordu'da ise 725 mahalle yolunda karla mücadele çalışmaları devam ediyor.

Trabzon'da 23 Ocak Cumartesi akşamı başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı sebebiyle merkez ve bağlı ilçelerde 226 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin 257 ve özel sektörden kiralanan 20 iş makinesiyle söz konusu yollarda kar mücadelesi aralıksız sürdürülüyor.

Belediye ekipleri hasta bulunan mahallelerdeki çalışmalara öncelik verirken, olumsuzluklara yol açılmaması için kaldırımlarda da temizleme çalışması yürütüyor.

-Ordu

Ordu Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklama, Karadeniz Bölgesi'nin tamamında artarak devam eden kar yağışının hayatı olumsuz etkilediği belirtildi.

Belediye ekiplerinin, karla mücadele çalışmalarında özellikle hasta bulunan yerleşim yerlerine öncelik verdiği kaydedilen açıklamada, "19 Ocak'ta yüksek kesimlerde etkisini gösteren ve ardından sahil kesiminde hayatı olumsuz etkilemeye başlayan kar yağışına karşı Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerini seferber etti. İlçelerin tamamında toplam 725 mahallede devam eden kar mücadelesi çalışmalarında 400 personel, 318 araç ve iş makinesi kullanılıyor" ifadesi kullanıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise özellikle hastaların sağlık merkezlerine ulaştırılması ve cenaze bildirimleri konusuna öncelik verdiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"112 İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi'ne yapılan asılsız ihbarlar nedeniyle belediyemizin ekip ve ekipmanları gereksiz yere meşgul edilirken bu durum, karla mücadele çalışmalarında zaman, emek ve maddi kayıplara neden olmaktadır. Şu andan itibaren en önemli hizmet, bazı bölgelerde neredeyse 2 metreyi bulan kar kalınlığına rağmen hastalarımıza ve cenazelere ulaşmak. Böylesine önemli bir durumda herkesin daha duyarlı olacağını umut ediyorum. 19 Ocak'tan itibaren yaklaşık 350 hasta ve 108 cenazeye müdahalede bulunduk."

Yılmaz, 26 bin 378 kilometre yol ağına sahip Ordu'da yüksek ilçelerde kar kalınlığının 2 metreyi aştığını belirterek, "Kar yağışı devam ederken yapılan müdahaleden kısa süre sonra yollar yeniden kapanıyor. Bu yüzden bazı bölgelerde yağışın durması bekleniyor. Aciliyet gerektiren vakalara anında müdahale ediliyor. Fırtına, tipi ve kar yağışının olmadığı bölgelerde ara yolların açılmasına da devam ediliyor" dedi.

Rize

Rize İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kar dolayısıyla merkezde 60, Ardeşen'de 41, Çamlıhemşin'de 24, Çayeli'nde 54, Derepazarı'nda 11, Fındıklı'da 22, Güneysu'da 22, İkizdere'de 29, İyidere'de 7, Kalkandere'de 22, Pazar'da 48 ve Hemşin'de 8 olmak üzere 348 köye ulaşım sağlanamıyor.

Karla mücadelede hasta ve cenaze olan köylere öncelik verilirken, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı 86 iş makinesi, 107 personelle bin 472 kilometre alanda karla mücadele çalışması yürütüyor.

Toplam 15 köye elektrik verilemeyen ilde, Rize Belediyesi ve ilçe belediyeleri mahallelerde kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nda da aksamalar yaşanıyor. Sahil yolu geçişinin Rize-Çayeli arasında ulaşım tek şeritten kontrollü sağlanıyor.

Bazı bölgelerde ise yoğun kar yağışı sonucu ağaçların devrilmesi trafikte tehlike oluşturuyor.

Karayolları ekipleri temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Gümüşhane

Gümüşhane İl Özel İdaresi yetkilileri, kentte 3 gün süren kar yağışının ardından 225 köy yolunun ulaşıma kapandığını belirtti.

Merkezde 65, Kelkit'te 67, Kürtün'de 28, Şiran'da 35, Köse'de 10 ve Torul'da 20 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildiren yetkililer, köy yollarında 26 ayrı ekiple karla mücadele çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti.

Giresun

Giresun'da il merkezinde 50, Alucra'da 17, Bulancak'ta 57, Çamoluk'ta 20, Çanakçı'da 13, Dereli'de 29, Doğankent'te 8, Espiye'de 27, Eynesil'de 11, Görele'de 51, Güce'de 15, Keşap'ta 42, Piraziz'de 18, Şebinkarahisar'da 41, Tirebolu'da 42 ve Yağlıdere'de 19 olmak üzere 460 köy yolu ulaşıma kapandı.

İlde, 62 ekip 62 araçla yol açma çalışması yürütüyor.

Artvin

Artvin'de ise merkezde 6, Ardanuç'ta 15, Arhavi'de 23, Borçka'da 28, Murgul'da 4, Hopa'da 20, Şavşat'ta 46 ve Yusufeli'nde 11 olmak üzere toplam 153 köyle ulaşım sağlanamıyor.

Söz konusu yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdare Müdürlüğüne bağlı karla mücadele ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Bu arada, Şavşat ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunan 1800 rakımlı ve 30 haneli Maden köyünün Çermik Mahallesi'nde çığ düştü.

Herhangi bir yaralanma ve can kaybının olmadığı çığda, mahalle yolu ulaşıma kapandı. Şavşat İlçe Özel İdare Müdürlüğü Şantiye Şefi Adnan Taşdemir başkanlığındaki 3 personelin 3 saatlik çalışması sonucu yol ulaşıma açıldı.

Bayburt

Bayburt'ta önceki gün başlayan ve iki gün etkili olan yağıştan dolayı kar kalınlığı şehir merkezinde 30, yüksek kesimlerde ise yer yer bir metreye ulaştı.

İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışının etkisini azaltmasıyla ekiplerin çalışmalara başladığını belirterek, dün kapanan 80 köy yolundan 20'sinin sabah saatlerinde yeniden ulaşıma açıldığını söyledi.

Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için 14 ekibin çalıştığına dikkati çeken yetkililer, 60 köy yolunun açılması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Enver Yılmaz Trabzon Şavşat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title