Haberler

Yurtta Asayiş

İzmir'in Torbalı ilçesinde, mermer fabrikasında çalışan bir kişi, iş kazasında hayatını kaybetti.

İzmir'in Torbalı ilçesinde, mermer fabrikasında çalışan bir kişi, iş kazasında hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Sarbek Sanayi sitesinde faaliyet gösteren mermer fabrikasında çalışan Ekrem Özçelik, Muğla'dan kamyonla gelen mermerleri vinçle indirirken, halattan kayan iki tonluk mermer kütlesinin altında kaldı.

Mermer ile kamyon kasası arasında sıkışan Özçelik, Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ancak, burada yapılan müdahaleye karşın hayatını kaybetti.

Kazada, arkadaşına yardım etmek isteyen Mustafa Duymaz (38) isimli çalışanın da bacağının kırıldığı öğrenildi.

Özçelik'in cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumuna kaldırılırken, Torbalı Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

-Malatya'DA ÜZERİNE YILDIRIM DÜŞEN KİŞİ ÖLDÜ

Malatya (A.A) - Malatya'da bağda üzüm toplarken üzerine yıldırım düşen kişi öldü.

Malatya merkeze bağlı Karagöz köyü Karaveli mevkisindeki bağında üzüm toplayan Mustafa Aslantaş'ın (54) üzerine, topladığı üzümlerin üstünü örtmeye çalıştığı sırada yıldırım düştü.

Olay yerinde hayatını kaybettiği belirtilen Aslantaş'ın cesedini bulan yakınları jandarmaya haber verdi. Yapılan inceleme sonunda, Aslantaş'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Üzüm bağında yapılan araştırmada, Aslantaş'a ait ceketin içinde 1 adet tabanca ve 5 adet mermi bulundu.

-ÇORLU'DA 2 BİN 100 ADET UYUŞTURUCU HAP ELE GEÇİRİLDİ

Tekirdağ (A.A) - Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yapılan operasyonda 2 bin 100 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Çorlu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'ne bağlı ekipler, İstanbul'dan ticari taksi ile Çorlu'ya uyuşturucu hap getirileceği ihbarını aldı.

İhbar üzerine harekete geçen ekipler, kurduğu uygulama noktasına giren ve plakası açıklanmayan ticari taksiyi durdurdu.

Araçta yapılan aramada, arka koltuk arkasında paspasın altına gizlenmiş 2 bin 100 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Olayda, S.A. (45) gözaltına alınırken, ele geçirilen uyuşturucu haplar ile birlikte emniyete getirilen S.A, hapların kendisine ait olduğunu itiraf etti.

Polis tarafından yapılan tahkikat sonucu Çorlu Adliyesi'ne sevk edilen S.A, çıkarıldığı mahkeme tarafından "uyuşturucu madde kullanmak, ticaretini yapmak ve nakletmek" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-Tokat'TA ESRAR OPERASYONU

Tokat (A.A) ? Tokat'ın Niksar ilçesinde düzenlenen esrar operasyonu kapsamında bir kişi tutuklandı.

Tokat Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Tokat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda, Niksar ilçesi Günebakan Beldesi'nde yaşayan Ş.K'nın evinde yüklü miktarda esrar maddesi bulundurduğu bilgisine ulaşıldı.

Niksar Cumhuriyet Başsavcılığından alınan izin ile Ş.K'nin evine düzenlenen operasyonda, bir adet otomatik av tüfeği, bir adet av tüfeği, 70 adet fişek, 1 adet kuru sıkı tabanca ve 14 kilogram 700 gram esrar ele geçirildi.

Operasyonda, Ş.K ve babası M.K gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alındıktan adliyeye sevk edilen bu kişilerden Ş.K. çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılırken, babası M.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

-Sivas'TA ELEKTRİK TRAFOSU VE SU DİNAMOSU HIRSIZLIĞI

(FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ)

Sivas (A.A) - Sivas'ın Şarkışla ilçesinde, elektrik trafosu ve su dinamosu çaldıkları ileri sürülen 3 kişi, tutuklandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, jandarma ekipleri, ilçeye bağlı Saraç köyünde çiftçilerin tarlalarındaki ekili alanı sulamak için kullandıkları elektrik trafosu ve su dinamolarını parçalayarak çaldıkları iddia edilen Hüsnü P.

(37), Mehmet B. (40) ve Cengiz Ö'yü (35) gözaltına aldı.

Hırsızlık sırasında bir kamyoneti kullandıkları tespit edilen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

-MARMARİS'TE DOLANDIRICILIK İDDİASI

(FOTOĞRAFLI)

Muğla (A.A) - Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir kişi, kendisini telefonda komiser olarak tanıtan kişi tarafından dolandırıldığını iddia etti.

Marmaris Belediyesi'nde işçi olarak çalışan Birol Şevik, Marmaris Polis Merkezi'ne giderek kendisini arayan tanımadığı bir kişi tarafından dolandırıldığını belirterek şikayette bulundu.

Şevik, kendisini komiser olarak tanıtan kişinin "senin terör örgütüyle ilişkin olduğunu tespit ettik" diyerek yardımcı olacağını söylediğini belirtti.

Bu kişinin isteği üzerine bankadan 1000 lira kredi çekerek, bu paranın 720 lirasıyla 4 farklı telefon numarasına kontör yüklemesi yaptığını anlatan Şevik, isteklerin devam etmesi üzerine dolandırıldığını anladığını kaydetti.

Polise, kendisini arayan kişinin telefon numarası ve kontör yüklemesi yaptığı telefon numaralarını veren Şevik, paniğe kapıldığı için soğuk kanlı davranamadığını ve bundan dolayı kandırıldığını ifade etti.

Telefon numaralarının kime ait olduğunu tespit edilmesi için çalışma başlatıldığını belirten polis yetkilileri, vatandaşları kendilerini polis, asker ya da savcı olarak tanıtarak arayıp, kontör ve para talebinde bulunan kişilere kanmaması konusunda uyardı. Yetkililer, böyle bir durumda hemen güvenlik güçlerine haber verilmesini istedi.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title