Haberler

Yurtdışı Maçlara Giden 10 Bin Taraftar Var

Avrupa Kupaları ve Milli Takım maçları için Avrupa’ya seyahat eden Türklerin sayısı her geçen gün artıyor. 300 Euro’dan başlayan turlara yılda 10 bin kişi rezervasyon yaptırıyor. Türkler daha çok İtalya, Fransa ve Rusya gibi ülkelerdeki maçlara gitmeyi tercih ederken, Fenerbahçe’nin taraftarları bu yıl takımını yalnız bırakmıyor.

MİLLİ Takımı ve tuttuğu renkleri yurtdışında yalnız bırakmak istemeyen 10 bin taraftar maç için her yıl yurtdışına seyahat ediyor. Özellikle Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası maçlarında takımını desteklemek isteyen taraftarlar en çok İtalya, Fransa, Almanya ve Rusya’daki maçlara gitmeyi tercih ediyor. Her geçen gün ilginin arttığı Avrupa Kupası maç turu paket programlarının fiyatları 300 Euro’dan başlayıp 500 Euro’ya kadar çıkabiliyor. Bu turlara talep ise takımın başarısına göre değişiyor. Bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde hiç yenilmeden yoluna devam eden Fenerbahçe en çok taraftarı çeken kulüp olurken bir zamanlar Avrupa’da takımını yalnız bırakmayan Galatasaray taraftarı maçları televizyondan izlemeyi tercih ediyor. Milli Takım’ın peşinden Avrupa maçlarına gidenlerin sayısı da son dönemlerde azaldı.

LİVERPOOL MAÇINA 300 KİŞİ GİTTİ: Bu yıl yurtdışına en çok Fenerbahçe taraftar çekerken, Avrupa maçlarında başarısız sonuçlar alan Beşiktaş ve Galatasaray taraftarları maçlara çok ilgi göstermedi. Tur acenteleri Fenerbahçe-CSK Moskova maçı için 1000’e yakın taraftarın Moskova’ya gittiğine dikkat çekerken Beşiktaş’ın İngiliz Liverpool’u devirmesine rağmen Avrupa’daki maçlara taraftar çekemediğini belirtiyor. Beşiktaş’ı İngiltere’de desteklemeye gidenlerin sayısı 300’de kalırken, Galatasaray-Bordeaux maçını tribünden izleyen taraftarların sayısı ise 500’ü buldu. Tur operatörleri önümüzdeki hafta Fenerbahçe’nin İtalya’nın güçlü ekiplerinden İnter ile yapacağı maça ise şimdiden 1500 kişilik bir taraftar grubunun rezervasyon yaptırdığına dikkat çekiyor.

FİNAL MAÇINA İLGİ ÇOK FAZLAYDI: Jolly Tur Yurtdışı Turlar Genel Müdürü Tolga Tekin, Galatasaray’ın UEFA kupasını kazandığı yıl oynanan maçlar için Türkiye’den 4-5 uçağın kalktığını belirtti. Final maçı için Türkiye’den 6 bine yakın taraftarın Avrupa’ya uçtuğuna dikkat çeken Tekin, "Bu maç için Türkiye’den birçok şirkette kendi çalışanlarına yönelik turlar düzenlemişti. Yine aynı şekilde Süper Kupa finali için de 3 bine yakın taraftar Türkiye’den final maçını izlemeye gitmişti" dedi.

2 bine yakın taraftar Norveç’in yolunu tuttu

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası yolunda Norveç’le dün gece karşılaşan Türkiye Milli Takımı’nın maçına taraftarların ilgisi nispeten yükseldi. ETS Tur Yurtdışı Turlar Müdürü İbrahim Cenk Okumuş, bu maça 2 bine yakın taraftarın Türkiye’den gittiğini belirterek, "İnsanlar son bir umutla hem takımı desteklemek hem de iki gün dinlenmek için bu maçı fırsat olarak değerlendirdi. Türkiye Norveç maçı için son dönemlerde hiç olmadığı kadar ilgi vardı. En son 2002 Dünya Kupası maçları için bu kadar taraftar yurtdışına çıkmıştı" dedi.

Takımla maça gitmek çok büyük ayrıcalık

TUTTUĞU takımı Avrupa maçlarında deplasmanda da yalnız bırakmayan taraftarlar genelde tur acentelerinin düzenlediği organizasyonlara katılıyor. Ancak bazı taraftarlar ise yinede tuttuğu takımın futbolcularıyla aynı uçakta maça gitmeyi tercih ediyor. Çoğu zaman yer bulmanın mümkün olmadığı bu uçaklarda ise daha çok yöneticiler ve gazeteciler seyahat ediyor. Bu seyahatlerde ise yöneticiler kendi masraflarını karşılıyor.

Fener final oynasa 20 bin kişi uçar

TÜRK takımlarının yurtdışında yapacağı maçlara Türkiye’den taraftar götüren Pronto Tur’un Genel Müdürü Ali Onaran, "Yıllardır bu maçlara taraftar götürüyoruz. Futbol takımı Avrupa kupalarında veya kendi liginde başarılı ise uçakları doldurabiliyoruz. Takım üst üste mağlup geldiyse üçüncü maça tur düzenlemiyoruz" dedi. Bu yıl Fenerbahçe taraftarlarının Rusya ve İtalya’daki maçlara büyük ilgi gösterdiğine dikkat çeken Onaran şöyle konuştu: "Bu tür organizasyonlarda maçın yapıldığı şehir çok önemli. Eğer maç İtalya, Fransa ve Almanya gibi ülkelerin önemli şehirlerinde yapılıyorsa taraftar ailesiyle maçı izlemeye gidiyor. Fenerbahçe İnter maçına gidecek taraftarlarda aileleriyle rezervasyon yaptırıyor. Bayanlar ise Milano’da alışveriş yapabilecekleri için bu maça gitmeyi tercih ediyor. Fenerbahçe bu yıl Avrupa kupalarında final oynasa 20 bin taraftar maçı tribünden izler."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title