Haberler

Yurt Müdürlerine "Şiddet" Eğitimi

Yetiştirme Yurtlarında Çocuklara Yönelik Şiddet Olayları Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'yu Harekete Geçirdi.

Yetiştirme yurtlarında çocuklara yönelik şiddet olaylarının artış göstermesi üzerine harekete geçen Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, 2007 yılında yetiştirme yurtları müdürlerinin eğitime tabi tutulması talimatı verdi.

Bakan Nimet Çubukçu, CHP'li Gaye Erbatur, Feridun Baloğlu, Güldal Okuducu ve Canan Arıtman'ın, yetiştirme yurtlarında çocuklara yönelik yaşanan şiddet olayları ile ilgili soru önergelerini yanıtladı. Bu tür olayların yaşanmaması için hizmet içi eğitime büyük önem verdiklerini ve yetiştirme yurtlarına yönelik olarak verilen hizmet içi eğitimlerin devam ettiğini bildiren Çubukçu, bu eğitimlerin dışında 2007 yılında "Yetiştirme Yurtları Müdürlerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı"nın planlamaya alındığını ifade etti.

TOLERANS GÖSTERİLMİYOR

Nimet Çubukçu, korunma ve bakım altında bulunan çocuklara yönelik şiddet ve bunun gibi eylemlerde bulunanlara kesinlikle tolerans gösterilmediğini vurguladı. Çubukçu, bu nedenle Kasım 2002 tarihinden bu yana koruma ve bakım altında bulunan çocuklara şiddet uygulayan personel hakkında yapılan soruşturma sonucunda 5'i uyarma, 15'ı kınama ve 8'i de aylıktan kesme olmak üzere toplam 28 disiplin cezası uygulandığını kaydetti. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title