Haberler

Yurt -Kur'a Kredi Borcu Ödemede 4'lü Seçenek

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na(yurtkur) Katkı ve Öğrenim Kredisi Borcu Nedeniyle Takibe Alınmış 1 Milyon 41 Kişinin Borçlarının Yeniden Yapılandırılmasını Öngören Kanun Gereği Hazırlanan Tebliğ, Resmi Gazete'de Yayımlandı.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'na(YURTKUR) katkı ve öğrenim kredisi borcu nedeniyle takibe alınmış 1 milyon 41 kişinin borçlarının yeniden yapılandırılmasını öngören kanun gereği hazırlanan tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Takibe alınmış öğrenim veya katkı borçlarının geri ödemesi; "peşin ödeme", "12 ay eşit taksitle ödeme", "24 ay eşit taksitle ödeme" ve "36 ay eşit taksitle ödeme" seçenekleri üzerinden yapılacak.

Tebliğe göre, kredi borçları takip edilenlerin, yeniden yapılandırma hakkından yararlanmak istemeleri halinde 3 ay içinde YURT-KUR'a başvurmaları gerekiyor. Başvurular, kurumun "www.kyk.gov.tr" internet adresinden elektronik posta yoluyla yapılabileceği gibi dilekçeyle de en son 12 Ekim 2009 tarihi mesai saati bitimine kadar Kuruma bizzat veya posta yoluyla olabilecek.

Ödeme talebinde bulunan borçlular, vade tarihinden kanunun yayımlandığı 12 Temmuz 2009 tarihine kadar hesaplanan gecikme zamları esas alınarak tespit edilecek öğrenim ve/veya katkı kredisi borçlarını, YURT-KUR'un 4 seçeneğe göre hazırlayacağı ödeme planlarından birine göre ödemeyi taahhüd edecek.

Katkı kredisi ve öğrenim kredisinin her ikisinden borcu olanlar, her iki borcu için farklı ödeme seçenekleri tercih edebilecek. Tercih edilen ödeme planının sonradan değiştirilmesi mümkün olmayacak.

Uygulamadan yararlanmak üzere başvuruda bulunan borçlular hakkında takip işlemlerinin durdurulması için durum Kurum tarafından Maliye Bakanlığına bildirilecek. Borçlarını tamamen ödeyen borçlular hakkında da gerekli bildirim yapılacak.

-SEÇENEĞE GÖRE ÖDEME-

Peşin ödeme seçeneğinden yararlanmak isteyen borçluların, peşin ödeme hükmüne göre hesaplanan borçlarını, en son 12 Ekim 2009 mesai saati bitimine kadar ödemeleri gerekecek, bu takdirde gecikme zammının yüzde 75'i terkin edilecek.

Taksitli ödemeden yararlanmak isteyen borçluların tercih ettikleri seçeneğe göre borçları hesaplanacak ve ilk taksit başvuru tarihini takip eden aydan başlamak üzere aylık eşit taksitler halinde ödenecek. Taksitle ödemede, borçluların tercih ettikleri seçeneğe göre gecikme zamlarının belirli bir yüzdesinin tahsilinden vazgeçilecek.

Peşin veya taksitli ödemeler Ziraat Bankası şubelerinden yapılacak.

Taksitlerin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde borçlu, borçlu uygulama dışı kalacak. Bu durumda olanlarla ilgili gerekli takibatın yapılması için Kurum tarafından Maliye Bakanlığının ilgili birimlerine gerekli bildirimde bulunulacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title