Haberler

Yurdun Doğusu Yağışlara Teslim Oldu

Yurdun doğusunda cuma gününden beri etkili olan yağış nedeniyle bir çok ev ve iş yerini su basarken, yağışlarda 3 kişi öldü, 2 kişi kayboldu.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde dün etkili yağışın ardından oluşan su baskını ve selden zarar görenler için Kızılay tarafından gönderilen 60 yatak, 500 battaniye ve kumanyadan oluşan 2 kamyonluk yardım malzemesi bölgeye ulaştı. Bölgede zarar tespit komisyonları çalışmalarına başladı.

Ceylanpınar İlçesi Karataş köyünde, sele kapılan otomobil Küçük Cırcıp deresine girdi. Araçta bulunan 5 kişiden Mahmut Karaüzüm'ün (52) cesedine ulaşıldı. Mehmet Turan ve Gülşah Turan kurtarıldı. Ali Gündüz (41) ile Kudret Gündüz'ü (9) arama çalışmaları devam ediyor.

Ceylanpınar Mevlana ve Gaziantep mahallelerinde toplam 13 evde hasar meydana geldi. 50 civarında evi ise su bastı. Kayıp olan Alaatin Anık'ın (19) cesedine ise dün gece ulaşıldı.

Ceylanpınar Kaymakam Vekili Yalçın Yılmaz, sel nedeniyle yaklaşık 300 civarında evde hasar meydana geldiğini söyledi.

Van'ın Özalp İlçesinde etkili olan yağış nedeniyle bir evin çatısının çökmesi sonucu 5 yaşındaki Meral Naylon öldü.

Diyarbakır ve Siirt'de de sağanak yağış nedeniyle 100 ev ve işyeri ile bazı okulları su bastı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde ise 8 mahallede derelerin taşması sonucu 150 ev sular altında kaldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title