Haberler

Yunuskent'e Alternatif Yol

Manisa’da konut sorununu ortadan kaldıracak ‘Yunuskent Projesi’nde ilk etap için temeller atılırken; konutlara rahatlıkla ulaşılması için yollar düzenleniyor.

Manisa'da konut sorununu ortadan kaldıracak 'Yunuskent Projesi'nde ilk etap için temeller atılırken; konutlara rahatlıkla ulaşılması için yollar düzenleniyor.

Yunusemre Belediyesi "Yunuskent Projesi"nin 1.101 konutluk ilk etabında temeller atılıyor. İnşaat çalışmaları yürütülürken; Akgedik Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların mağdur olmaması için alternatif yol yapılıyor. Açılan yol ile Uzunburun üzerinden Menemen yoluna bağlanılacak. Çalışmaları Fen İşleri Müdürü Mehmet Ata ile birlikte yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya yolu en kısa sürede tamamlamayı planladıklarını belirtti.

AKGEDİKLİLER İNŞAAT ÇALIŞMALARINDAN ETKİLENMEYECEK

Kılıç Kaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Akgedik Bölgesi'nde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ ile beraber yürüttüğümüz 5.500 konutluk devasa bir proje. Bu projenin ilk etabı devam ediyor. 1.100 konut kapsamında iki tanede açılması gereken yolumuz var. İlki Organize Sanayi Bölgesi'nden diğeri de mahallenin içerisinden Menemen yoluna bağlayan yol. Muradiye yolundan Akgedik Bölgesi'ne döndüğümüzde yol ikiye ayrılıyor. Akgedik Mahallesi'ne giden yol ihale kapsamında. Fakat yapımı yaklaşık 2 yıl sürecek. Bu süre içerisinde yoğun bir iş makinesi sirkülasyonu yaşanacak. Vatandaşlarımızın inşaat faaliyetlerinden minimum etkilenmeleri için alternatif yolumuzu açtık. Açtığımız yol Uzunburun'a inmiş olacak. Oradan da Menemen yoluna bağlanacak. Kendi imkanlarımız ile bu çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

'YOLU EN KISA SÜREDE BİTİRECEĞİZ'

Fen İşleri Müdürü Mehmet Ata da yol yapım çalışmalarına hız verildiğine vurgu yaparak, "Biz bu yoldan hem TOKİ'ye gerekli malzemeleri çekeceğiz. Bu yoldan Uzunburun yoluna bağlanıp buradan Menemen ve Manisa'ya ulaşımını sağlayacağız. Yolumuza malzeme çekerek en kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz" dedi.

'TOZ TOPRAKTAN KURTULACAĞIZ'

Akgedik mahalle sakinlerinden İsmail Uysal da yolun mahalle halkı için çok güzel olacağını belirterek şunları söyledi: "Mahallemiz her türlü tozdan topraktan rahatsız olmamış oluruz. Bu yol yapım çalışmalarından çok memnunuz. Bu yol sayesinde çocuklarımız hayvanlarımız tozdan topraktan kurtulmuş olacaklar" - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Ata Yunusemre Menemen Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title