Haberler

Yunus Emre Aşkın Sesi Filminin Galası Eskişehir'de Yapıldı

Güncelleme:

Yunus Emre'nin hayatını anlatan ve 10 Ocak'ta Türkiye'de vizyona girecek olan Yunus Emre- Aşkın Sesi filminin ilk galası Eskişehir'de yapıldı.

Anadolu'nun yetiştirdiği büyük düşünür ve halk ozanı Yunus Emre'yi ve onun ilahi aşkını anlatan "Yunus Emre - Aşkın Sesi" filminin Eskişehir galası yapıldı.

Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamındaki kalıcı eserler projesi çerçevesinde hayata geçirilen film, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Kongre Merkezi'nde sanatseverlerle buluştu.

Filmin yönetmeni Kürşat Kızbaz, gösterimden önce yaptığı konuşmada, filmin yapımında Türkiye'nin en değerli kurumları ve oyuncularının desteğini aldıklarını söyledi.

Eskişehir'de olmasının kendisi için çok anlamlı olduğunu belirten Kızbaz, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar filmleriyle 60 ülkenin üzerinde gösterim yapan biri olarak en heyecanlandığım gösterim bu oldu. Bunun nedeni bu coğrafyada Yunus Emre'nin ayak izleri vardı. Biz, 800 yıl sonra onunla ilgili bir film yaptık ve ilk defa onun evinde göstereceğiz. Şimdi durup baktığımızda Yunus'u dünyaya anlatmak adına çok daha güçlüyüz. Bu film yolculuğunda emek veren filmin büyümesi amacıyla bize katkı sağlayan herkese çok teşekkür ederim. Sizden film sahip çıkmanızı istiyorum."

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da film gösterimine gelen çok sayıda sanatsevere teşekkür etti.

Filmle, Yunus Emre'nin yaşadığı 13. yüzyıla uzanan iç yolculuk yaşanacağını dile getiren Tuna, şöyle devam etti:

"Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'de 8 asır önce yükselen manevi mimarımızın değerler dünyasını geleceğe taşımak için önce Yunus'un aşka çağıran sesine kulak vermeliyiz. Onun sözlerindeki derin ve ince manayı layıkıyla anlamalı ve anlatmalıyız. Bu gaye ile bilimin, sanatın hemen her türünden eserler verilmesi yönünde gayret ediyoruz. Tarihimizi, ana dilimizi edebiyatımızı kültür ve sanatımızı gelenek ve göreneklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak için ortam hazırladığımız Türk Dünyası Kültür Başkentliği uygulamasıyla bu çabamız devam etmektedir."

Film de Yunus'u canlandıran Devrim Evin de Türk sinemasının bu yıl 100. yılının kutlandığını anımsatarak, 100. yılda Yunus Emre'den bir nefes bıraktıkları için mutlu olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından filmin gösterimine geçildi. Yaklaşık 1.5 saat süren film, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Vali Tuna, filmin ardından sahneye çıkan ve birbirlerine sarılan yönetmen Kürşat Kızbaz, oyuncular Devrim Evin, Sinan Albayrak, Nesimi Kaygusuz, Tamer Levent ve Nilay Cafer'e çiçek takdim etti.

Galaya, AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can, Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Filmin, Ankara Galası 7 Ocak'ta, İstanbul Galası ise 8 Ocak'ta gerçekleştirilecek. Film, 10 Ocak'ta vizyona girecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Güngör Azim Tuna Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (1)

Sefa UZsefauz@windowslive.com:

Sayın Kürşat Kırbaz inşallah bir gün Muhiddin Arabi HZ.lerinin filminide konu alırsınız bilinmesi ve gerçekten insanların öğrenmesi gerek büyük bir zat umarım ilerleyen zamanlarda bunu da gerçekleştirirsiniz saygılarımla...

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title