Haberler

Yunus Bir Söz Söylemiş Hiç Bir Söze Benzemez

Güncelleme:

Yunus Emre'nin şiirlerinden ve menkıbelerinden uyarlanan "Yunus Bir Söz Söylemiş Hiçbir Söze Benzemez" adlı tek kişilik Meddah oyununu Onat Kutlar sahnesinde izledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Mevlana Haftası etkinlikleri kapsamında Yunus Emre ile Mevlana'nın karşılaşmaları, hikayeler ve şiirlerinden oluşan bir gösteri sahnelendi.

Tiyatro severler, büyük düşünür ve şair Yunus Emre'nin şiirlerinden ve menkıbelerinden uyarlanan "Yunus Bir Söz Söylemiş Hiçbir Söze Benzemez" adlı tek kişilik Meddah oyununu Onat Kutlar sahnesinde izledi.

Yunus Emre'nin Moğol İstilası altındaki Anadolu'da yoksul bir çiftçi olarak başlayan hikâyesinin anlatıldığı oyun, Yoksul Yunus'un, önce Derviş Yunus, ardından Yunus Emre ve en sonunda da yüzyıllar ötesine seslenen büyük bir şair ve mutasavvıf oluşunun hikâyesidir. Mevlana ile buluşmalarının yer aldığı gösterinin öyküsü, Kıvanç Nalça tarafından hazırlanmış, Sedat Demirsoy tarafından sahneye uyarlanmış ve yönetilmiştir. Oyunun özgün müziklerini Özgür Altınok bestelemiş ve icra etmiş. Yunus Emre'nin en güzel şiirleri ile bezenen hikâyeyi sahnede Kıvanç Nalça anlatıyor.

"Yunus Bir Söz Söylemiş Hiçbir Söze Benzemez" adlı Meddah oyununu, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ve çok sayıda davetli izledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Onat Kutlar Güncel Haberler

title