Haberler

Yünsa, Uptown'la Erkek Hazır Giyim Sektörüne Girdi

Sabancı Holding'in 1973 Yılında Kurduğu ve Yünlü Kumaş Üretiminde Dünyada İlk Beş Kuruluş Arasındaki Yünsa, Erkek Hazır Giyim Markalarından Uptown'ı Bünyesine Kattı.

Sabancı Holding'in 1973 yılında kurduğu ve yünlü kumaş üretiminde dünyada ilk beş kuruluş arasındaki Yünsa, erkek hazır giyim markalarından Uptown'ı bünyesine kattı.

Yüzde 70'i Yünsa'nın iştiraki olan STK Giyim Sanayi ve Ticaret bünyesi altında faaliyet gösterecek olan Uptown'ın satın alınmasına ilişkin düzenlenen imza töreni, Sabancı Center'de gerçekleştirildi. Toplantıya Sabancı Holding Tekstil Grup Başkanı Yakup Güngör, Yünsa Genel Müdürü Cem Çelikoğlu ve SKT Giyim Genel Müdürü Moris Basmacı katıldı.

"2005 YILINA KIYASLA CİRODA YÜZDE 20 BÜYÜDÜK"

Sabancı Holding Tekstil Grubu Başkanı Yakup Güngör, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, geçen yıl Türkiye ve Avrupa'da sektörün en iyi finansal sonuçlarını ve performans parametrelerini elde edildiğini söyledi. Güngör, üretim ve ciroda ise geçen yıl 2005 yılına göre tahmini yüzde 20 büyüme sağlandığını bildirdi. Güngör, "Bugün ortaya çıkmış olan pazar ve üretim yapısı modelini 5 yıl önceden öngörüp, buna göre hazırlandık ve yapılandık. Son 5 yıl içinde sektöre 125 milyon dolar yatırım yaptık" dedi.

"5-10 YIL İÇİNDE DÜNYA MARKASI OLACAĞIZ"

Yünsa Genel Müdürü Cem Çelikoğlu da, Yünsa'nın son üç yılda 50 milyon dolar olan cirosunu tahmini 100 milyon dolara çıkardığını belirterek, "Biz dünya oyuncusu olmak üzere bu yola çıkıyoruz. Önümüzdeki 5-10 yıllarda dünyanın büyük şehirlerinde gururla sizi karşılayacak bir marka yaratacağız" diye konuştu. İlk gündemlerinin şirketin önümüzdeki dönemde izleyeceği stratejik yapılanma ve değişim süreciyle ilgili konular olduğunu söyleyen Çelikoğlu, bu çalışmayı moda konusunda deneyimli, erkek giyimi bilen, mağazacılık konusunda uzmanlaşmış uluslararası bir kadroyla yapacaklarını kaydetti.

"20 YENİ UPTOWN MAĞAZASI AÇILACAK"

SKT Giyim Genel Müdürü Moris Basmacı ise, 2002 yılında çalışmaya başlanan Uptown markasının Türkiye ve dünya çapında bir marka haline getirilmesinin hedeflendiğine işaret etti. Basmacı, "Bu doğrultuda Yünsa ile yaptığımız bu ortaklık sayesinde önümüzdeki 5-10 yıllık süreçte Uptown'ı bu konuma taşımak istemekteyiz" dedi. Türkiye çapında 12 mağazayla faaliyet gösteren Uptown'ın, 2007 yılında 20 yeni mağaza açmayı hedeflediği bildirildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title