Haberler

Yunanlı Sanatçı Georges Dalaras'ın Konserinin İptal Edilmesi

Rumelihisarı'nda Yarın Akşam Düzenlenmesi Planlanan Georges Dalaras Konseri, İstanbul Valiliği Tarafından Evrakların Tamamlanmadığı Gerekçesiyle İptal Edildi. Fener-rum Patrikhanesi Himayesinde Gerçekleştirilmesi Planlanan Konser İçin İstanbul'a Gelen Yunanlı Sanatçı Dalaras, Konserin İptal Edildiğini Öğrenmesinin Ardından Beraberindeki Heyet ile Birlikte Heybeliada Ruhban Okulu'na Bir Ziyaret ...

Rumelihisarı'nda yarın akşam düzenlenmesi planlanan Georges Dalaras konseri, İstanbul Valiliği tarafından evrakların tamamlanmadığı gerekçesiyle iptal edildi. Fener-Rum Patrikhanesi himayesinde gerçekleştirilmesi planlanan konser için İstanbul'a gelen Yunanlı sanatçı Dalaras, konserin iptal edildiğini öğrenmesinin ardından beraberindeki heyet ile birlikte Heybeliada Ruhban Okulu'na bir ziyaret gerçekleştirdi.

Geçen yıldan bu yana konser yasağı konulan Rumelihisarı için Fener Rum Patrikhanesi'ne izin verilmesinin ardından ünlü Yunan sanatçı George Dalaras'ın pazar günü hisarda gerçekleştireceği konser, evraklarının tamamlanmamış olması gerekçesiyle iptal edildi. Konser için tüm hazırlıkların tamamlanmasının ardından İstanbul'a gelen ünlü sanatçı Dalaras, bugün öğle saatlerinde eşi ve beraberindeki 80 kişilik grupla Heybeliada Ruhban Okulu'na bir ziyaret gerçekleştirdi. Burada yaklaşık 2 saat kalan Dalaras,

ziyaretin ardından hatıra fotoğrafı çektirerek adadan ayrıldı.

Konserin iptal edilmesi ile ilgili görüşlerini açıklayan Eski Avcılar Belediyesi Başkanı Tahsin Salihoğlu, "George Dalaras, Türkiye aleyhine şarkılar söylemesi ile bilinen bir insan. Patrik Bartholomeos da Türk bir insan. Öncelikle Bartholomeos'un Dalaras'ı Türkiye'ye davet ederek konser verdirmesini kınıyoruz. Yunanlılar özellikle Batı Trakya'daki Türkler'e zülüm yapmışlardır. Ama biz Türkler onlara burada sevgi ve saygı çerçevesinde davranmışızdır. Türkiye aleyhine söylemleri olan bir insanı davet

etmesi bizi huzursuz etti. Ancak İstanbul polisinin konserin iptal ettiğini duyduk ve bu karara sevindik" dedi.

Trakya'da yaşayan Türkler'in insanlık haklarını savunduğu için 1966 yılından beri Yunanistan topraklarına giremediğini söyleyen Salihoğlu, "Yunanistan'da yaşayıp zulüm görmüş bir vatandaş olarak konserin düzenlenmesini protesto etmek için geldim. Yanımda Türk bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafları, Bartholomeos ile ilgili yazılar yazan pankartlarla geldim. Bartholomeos suç işliyor. Kendisine dava açacağım. Hiçbir toplantılarında Atatürk ve Türk bayrağı olmuyor. Aynı şeyi onlar kendilerine

yaptırmaz. Dünyanın hiçbir ülkesinde bu böyle olmaz. Bu faaliyet Türkiye'de yapılıyorsa ve kendisi Türkse, toplantılarda da Türk bayrağı ve Atatürk posteri asılmak zorunda. Konseri protesto için gelmiştim, kimseyle karşılaşmadım" diye konuştu.

Oyuncu Ali Ekeyılmaz ise, kültür-sanat adına yapılan böyle faaliyetlerin yasaklanmasının doğru olmadığını ifade ederek, "Madem Türk-Yunan dostluğu var. Böyle bir konsere de mutlaka izin verilmesi lazım. Kültür-sanat adına yapılan böyle faaliyetlere siyaset girmemelidir" şeklinde konuştu.

Öte yandan, İstanbullular'dan bazıları konserin iptaline bir anlam veremezken, bazıları ise bu karardan memnun olduklarını dile getirdi.

(CİN-OG-ED-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! UEFA ülke puanı sıralaması! (GÜNCEL) 19 Nisan Türkiye güncel ülke puanı sıralamasında kaçıncı sırada? Lille elendi mi? Aston Villa-Lille UEFA Avrupa Konferans Ligi maçı sona erdi 18-19 Nisan GÜNCEL Akaryakıt Fiyatları! Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 18-19 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? OLY hangi takım? OLY açılımı ne? Fenerbahçe Olympiakos maçını şifresiz veren kanallar! Fenerbahçe Olympiakos maçını hangi kanal veriyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title