Haberler

Yunanistan ve Bulgaristan'dan Gelen Gençlere Selimiye'de Kuran Eğitimi

YUNANİSTAN'ın Batı Trakya Bölgesi'nde yaşayan 45 öğrenci, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın öncülüğünde 'Değerler Eğitimi Programı' kapsamında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Edirne Selimiye Camii'nde Kuran-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi alıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Değerler Eğitimi Programı' kapsamında yürüttüğü projede Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen 45 Türk öğrenci, Edirne'deki Mimar Sinan'ın 'Ustalık eserim' dediği Selimiye Camii'nde Kuran-ı Kerim ve dini bilgiler eğitimi almaya başladı. Program kapsamında öğrenciler, Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapan şehirleri gezecek ardından son olarak Ankara'da Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez'i ziyaret edecek. Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, eğitimlerin yanı sıra çeşitli sosyal faaliyetler yaptıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Batı Trakya'da, hem de Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımıza yönelik olarak 2 yıldan beri bu eğitimin zeminini hazırlamaya çalıştık ve eğitimlerimiz Selimiye Camii'nde yapılıyor. Bu yıl 45 öğrencimiz Edirne'mizde eğitim alıyor, önümüzdeki yıl bu sayıyı yüze çıkarmak istiyoruz. Öğrencilerimizi Türkiye'ye getirerek bir ay boyunca Türkiye'nin kültürünü ve dini bilgileri onlara en iyi şekilde öğretiyoruz. Burada aynı zamanda Türkçe eğitimi de alıyor öğrencilerimiz. Eğitimlerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerde var. Öğrencilerimizde bu durumdan çok memnunlar."

Yunanistan'ın Gümülcine kentinden gelen Eren İmamefendi, Türk örf ve adetlerine uygun eğitimler aldıklarını belirterek, "Hem dini bilgiler öğreniyoruz hem de geziyoruz. Camileri ve kültürel yerleri geziyoruz. Kursa iyi ki katılmışım" dedi.

Yunanistan'ın İskeçe kenitinden gelen Feyza Karahüseyin ise, "İyi ki gelmişiz. Arkadaşlarımızla çok güzel zaman geçiriyoruz. Hocalarımız da bizimle çok ilgileniyor" diye konuştu.

- Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Trakya Bölgesi Kuran-ı Kerim Bulgaristan Yunanistan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor? 30 Kasım hangi burç? Kasım'ın 30'u hangi burçtur? 30 Kasım burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 30 Kasım hangi burca ait?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title