Haberler

Yunanistan Kilisesi Başpiskoposu Hristodulos İstanbul'da... - Başpiskopos Hristodulos, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u Ziyaret Etti

Yunanistan Kilisesi Başpiskoposu Hristodulos, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u ziyaret etti.

Yunanistan Kilisesi Başpiskoposu Hristodulos, Fener Rum Patriği Bartholomeos'u ziyaret etti.

Fener Rum Patrikhanesine beraberindeki heyetle gelen Başpiskopos Hristodulos, patrikhane bahçesindeki Aya Yorgi Kilisesinde mum yakıp, kiliseyi dolaştı.

Hristodulos, bu sırada Yunanlı bir gazetecinin ''Yunan basınında, Patrik Bartholomeos'un geçtiğimiz günlerde Türkiye'yi ziyaret eden Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni'ye kendisini şikayet ettiği yönünde haberler yer aldığını, ziyaretin bu haberlerle bir ilişkisi olup olmadığını'' sorması üzerine, ziyaretinin bu haberlerle hiçbir ilişkisi olmadığını söyledi.

Söz konusu haberlerin hiçbir dayanağı bulunmadığını, karşılıklı iyi niyetlerini iletmeye geldiklerini ifade eden Hristodulos, ''Ziyaretimiz Patrik hazretlerine olan sevgi ve saygıdan dolayı ve onlara her zaman destek olduğumuzun bir göstergesidir'' dedi.

Hristodulos, başka bir soru üzerine de, belli bir gündem maddeleri bulunmadığını söyledi.

Hristodulos, daha sonra Fener Rum Patriği Bartholomeos ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title