Haberler

Yunanistan İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden Üçlü Zirve

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Venizelos: "Üçlü zirve için hazırlık yapıyoruz, yıl sonuna kadar gerçekleşebilir"

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos, Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında üçlü zirve için hazırlık yapıldığını söyledi.

Bu amaçla başkent Atina'da bir araya gelen Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsrail dışişleri bakanlıkları genel sekreterleriyle bir görüşme gerçekleştirdiğini belirten Venizelos, gazetecilere yaptığı açıklamada, zirvenin yıl sonuna kadar yapılabileceğini ifade etti.

Venizelos, genel sekreterler, en kısa zamanda üç ülkenin dışişleri bakanları düzeyinde bir toplantı yapılmasını hazırlıyor. Bunun ardından biz de Kahire'de olduğu gibi, üçlü zirveyi hazırlayacağız" dedi.  Görüşmelerde bölgesel krizlerin ve deniz hukukunun uygulanması konularının ele alınacağını bildiren Venizelos, "Konuların ne olduğu belli. Tüm bölgesel krizler, deniz hukukunun uygulanması ve bölgesel güvenlikle ilgili meseleler bizi ilgilendiriyor. Savaş ve terör olduğunda sadece günlük yaşam değil, tüm bölge ülkelerin ihtiyacı olan kalkınma beklentileri de zarar görüyor" diye konuştu.

-Ortak açıklama-

Diğer yandan Atina'da bir araya gelen Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi dışişleri bakanlıkları genel sekreterleri ortak açıklama yayımladı. Üçlü toplantıya Yunanistan'dan Anastasios Miçialis, İsrail'den Nissim Ben Shitrit ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nden Aleksandros Zinon'un katıldığı belirtilen açıklamada, tarafların çok katılımlı platformlarda işbirliği konularını görüştüğü ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler dahil olmak üzere, bölgesel ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunduğu kaydedildi.

Yunanistan, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi arasında 2013'te imzalanan memorandum kapsamında, ekonomik ve ticari ilişkilerin ve özellikle enerji konusundaki işbirliğinin genişletilerek sürdürülmesinin üç ülkenin ortak çıkarına olduğu konusunda görüş birliğine varıldığı ifade edilen açıklamada, tarafların düzenli olarak bir araya gelmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. Ortak açıklamada, bu kapsamda, Venizelos'un, İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ı ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı İoannis Kasulidis'i gelecek haftalarda Atina'da gerçekleştirilecek üçlü bir toplantıya davet ettiği bildirildi. - Atina

Kaynak: AA / Güncel

Evangelos Venizelos Güney Kıbrıs Yunanistan İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title