Haberler

Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu, Kocaoğlu'na Veda Ziyaretinde Bulundu

Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Hara Skolarikou, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na veda ziyaretinde bulundu.

Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Hara Skolarikou, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na veda ziyaretinde bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, görev süresi sona erdiği için Atina'ya dönecek olan Skolarikou, İzmir'i çok sevdiğini ve 4 yıllık görev süresinin nasıl geçtiğini anlamadığını belirtti.

Skolarikou, bu süre zarfında İzmirlilerden, Başkan Kocaoğlu ve İzmir Valisi Cahit Kıraç'tan gördüğü büyük yakınlığa teşekkür etti.

Görev süresi içerisinde İzmir- Atina arası uçak seferlerinin başlaması ve yeşil pasaport sahiplerine vizelerin kaldırılması gibi çok güzel gelişmelere tanık olduğunu hatırlatan Başkonsolos Skolarikou şunları ifade etti:

"İzmir'e gelen Yunan vatandaşlar bu şehri çok güzel, güvenli ve temiz buluyorlar. İzmir diplomatik olarak da çok istenen bir görev yeri. Ben de onlar adına, İzmir'e yaptığınız güzellikler adına sizi tebrik etmek istiyorum. Aynı zamanda bana göreve başladığımda Ayavukla Kilisesi'nin restorasyonu ile ilgili söz vermiştiniz. Gerçekten kiliseyi çok güzel bir şekilde restore ettiniz. Çok teşekkür ediyorum. Biz de Yunanistan'daki Osmanlı eserlerine aynı duyarlılığı gösteriyoruz. İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için şahsi olarak her türlü desteği vermeye hazırım. "

Aziz Kocaoğlu da Başkonsolos Skolarikou yeni görevinde başarılar dileyerek, günün anısına tarihi İzmir Saat Kulesi rölyefi armağan etti.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title