Haberler

Yunanistan ile Harita Krizi

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı Tarafından Düzenlenen Bir Seminerde, Türkiye'yi Bölünmüş Olarak Gösteren Bir Haritanın Açılmasıyla İlgili Olarak, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Yorgo Yenimatas'ın Dışişleri Bakanlığı'na Çağrıldığı Öğrenildi.

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından düzenlenen bir seminerde, Türkiye'yi bölünmüş olarak gösteren bir haritanın açılmasıyla ilgili olarak, Yunanistan'ın Ankara Büyükelçisi Yorgo Yenimatas'ın Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı öğrenildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, dün Dışişleri Bakanlığı'na çağrılan Büyükelçi Yenimatas'a, Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Büyükelçi Haydar Berk tarafından olayla ilgili olarak Türkiye'nin tepkisi iletildi.

Diplomatik kaynaklar, aynı yöndeki bir girişimin Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'nce yapılmasının da öngörüldüğünü bildirdiler.

Gazetelerde yer alan haberlerde, Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından 3-7 Temmuz tarihleri arasında Atina'da düzenlenen kriz yönetimi seminerinde, Profesör Mazis isimli bir katılımcının, daha önce ABD ve NATO savunma kolejlerinde kullanılan ve Türkiye'yi bölünmüş gösteren bir harita açarak, Türkiye ile ilgili yorumlarda bulunduğu bildirilmişti. Bunun üzerine toplantıyı izleyen Türkiye'nin Atina Askeri Ataşesi Kurmay Albay Atilla Şirin'in haritaya sert tepki göstererek, ne Mazis'in konuşmasının ne

de haritanın gerçekleri yansıttığını belirterek, toplantı salonunu terk ettiği belirtildi.

(DUY-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title