Haberler

Yunanistan ile Güney Kıbrıs'tan Akdeniz'de Ortak Tatbikat

Güney Kıbrıs ile Yunanistan bu akşam Kıbrıs adasının güneyinde ortak bir arama-kurtarma tatbikatı gerçekleştirecek.

Güney Kıbrıs ile Yunanistan bu akşam Kıbrıs adasının güneyinde ortak bir arama-kurtarma tatbikatı gerçekleştirecek.

Rum Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, "SALAMİS 01/16" kod adlı tatbikat, Rum ve Yunan deniz-hava kuvvetlerinin katılımıyla Kıbrıs'ın güneyinde, Rum Yönetimi'nin sorumluluğundaki bölgede gerçekleştirilecek. Tatbikat, Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında 2016 yılında arama-kurtarma alanında planlanan ikinci işbirliği.

"Ruslar Kıbrıs'ı tatbikatlarla kuşattı"

Rum kesiminde yayınlanan Fileleftheros gazetesi ise Rusya'nın bu günlerde deniz ve hava tatbikatlarıyla Kıbrıs'ın batısı, güneyi ve güneydoğusunda yoğun eylemler içerisinde olduğunu yazdı. Rusya'nın, yayımladığı dört farklı NOTAM ile çeşitli bölgeleri bağladığını kaydeden gazete, Rusya'nın tatbikatının detaylarına yer verdi. BM Barış Gücü'nün, Lefkoşa "FIR Hattı"nda ve Lübnan açıklarında tatbikatlar yapmakta olduğunu aktaran gazete, ayrıca "Mari" (Tatlısu) deniz üssü ve Vasiliko açıklarında bugün çok uluslu bir arama-kurtarma tatbikatı gerçekleştirileceğini yazdı. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Güney Kıbrıs Yunanistan Rusya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title