Haberler

Yunanistan Dışişleri Bakanı Avramopulos, Berlin'de

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos, resmi bir ziyaret için Almanya'nın başkenti Berlin'e geldi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos, resmi bir ziyaret için Almanya'nın başkenti Berlin'e geldi.

Avramopulos ile mevkidaşı Guido Westerwelle, bakanlıktaki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle, Avrupa'nın bir kaderler ve kültürler topluluğu olduğunu belirterek, farklı ülkeler hakkındaki klişelere ve ön yargılara izin verilmemesi gerektiğini kaydetti.

Yunanistan ile Almanya'nın iki dost ülke olduğunu ifade eden Westerwelle, Yunanistan'ın krizin aşılması konusunda gösterdiği çabalarını takdir ettiklerini ve desteklediklerini söyledi.

Yunan halkının çektiği zorlukları anladıklarını ve dayanışma gösterdiklerini bildiren Westerwelle, "Yunanistan'daki reformların da sürdürülmesi gerekiyor. Bu, ülkenin rekabet gücünün yeniden artırılması için gerekli" dedi.

"Başarının anahtarı Atina'da" diyen Westerwelle, gelecekte atacakları adımlar için AB Komisyonu, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Merkez Bankası'ndan oluşan troykanın raporunu bekleyeceklerini, önceden herhangi bir konuda karar almayacaklarını söyledi.

Westerwelle, Yunan misafiriyle Suriye'deki gelişmeler hakkında da konuştuğunu belirterek, Suriye ordusunun attığı bazı mermilerin Ürdün topraklarına isabet etmesinden de üzüntü duyduklarını, bu saldırılara son verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

-"Hedeflere ulaşma konusunda kararlıyız"-

Avramopulos da Almanya ile ikili ilişkilerinde yeni bir dönem başlattıklarını, ön yargılı popülist açıklamalara karşı ülkelerinde mücadele etme kararı aldıklarını ifade ederek, "Kriz sadece bizim ülkemizi değil, diğer birçok Avrupa ülkesini de zorladı. Hedeflere ulaşma konusunda kararlıyız. Kamuoyunu da bu konuda yanımıza çekmek zorundayız" ifadesini kullandı.

Krizin aşılabilmesi için sorumluluk bilinciyle hareket edilmesi gerektiğini anlatan Avramopulos, kamuoyunu zehirlediği için klişelerin aşılması ve mali piyasaların güveninin yeniden kazanılması gerektiğini, bu nedenle kendilerinin de inandırıcı olmasının önemli olduğunu kaydetti.

Avramopulos, ülkesinin daha fazla zamana ihtiyacı olup olmadığının ve zaman konusunda Westerwelle ile konuşup konuşmadığının sorulması üzerine, bu konuyu mevkidaşıyla konuşmadığını belirterek, "Tarih zamanla değil, yapılanlarla ölçülür" diye konuştu.

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras da 24 Ağustos Cuma günü Berlin'i ziyaret ederek, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşecek. Samaras, daha sonra da Paris'e geçecek.

Muhabir: Evren Aydemir

Yayıncı: Tarkan Demir - BERLİN

Kaynak: AA / Güncel

Guido Westerwelle Yunanistan Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title