Haberler

Yunanistan Dışileri Bakanı Bakoyanni, Batı Trakya'da

3 Günlük Ziyaretlerde Bulunmak Üzere Batı Trakya'ya Gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Gümülcine'de Bir Türk Köyünü Ziyaret Etti.

3 günlük ziyaretlerde bulunmak üzere Batı Trakya'ya gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni, Gümülcine'de bir Türk köyünü ziyaret etti.

Batı Trakya ziyaretinin ilk ayağı olan Gümülcine'ye gelene Bakoyanni, sabah saatlerinde Valilik ve belediyeye ziyaretlerde bulundu. Bakoyanni daha sonra Gümülcine'ye bağlı Türk köyü Hemetli'ye geldi. Köylüler tarafından karşılanan Bakoyanni, burada Hemetli Ortaokulu'nu ziyaret ederek okul müdürü ve öğrencilerle bir süre sohbet etti. Bakoyyani daha sonra köyde prefabrik öğrenci yurdunu gezdi.

Halka hitaben kısa bir konuşma yapan Bakoyanni, Başbakan Karamanlis'in selamını getirdiğini belirterek, "Tarım Bakanlığı ile bağlantılı olarak bölgenin kalkınması için çalışıyoruz. Özel projeler ve yeni çalışmalar içindeyiz. Batı Trakya'ya ayrı bir önem veriyoruz. Kanunlar karşısında herkes eşittir" dedi.

Şikayetlerini dile getiren köylüler ise tarımsal destek ve azınlık okulları yapılmasını istedi. Yunan Dışişleri Bakanı, Hemetli köyündeki temaslarının ardından Gümülcine'de işadamları derneğini ziyaret edecek. Dora Bakoyanni'nin akşam saatlerinde de bir basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni yarın, Gümülcine Metropoliti ve Gümülcine Müftüsü ile görüştükten sonra şehirde bir ortaokulu ziyaret edecek. Bakoyanni'nin daha sonra İskeçe'ye geçerek Valiliği ziyaret etmesi ve İskeçe Müftüsü ile bir araya gelmesi bekleniyor. Balkan Türk köylerine geçerek Gökçepınar, Paşavik ve Şahin köylerini ziyaret edecek olan Bakoyanni'nin Batı Trakya gezisi çerçevesinde bir camiyi de ziyaret etmesi bekleniyor. Bakoyanni, akşam saatlerinde İskeçe'de bir basın toplantısı düzenleyecek. Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni'nin, çarşamba günkü temaslarının ardından Atina'ya dönmesi bekleniyor.

(ES-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title