Haberler

Yunanistan'daki Taekwondo Şampiyonasında Milli Sporcumuz Çeyrek Finalde 5. Oldu

Yunanistan’ın başkenti Atina’da süren 74 ülkeden 2 bin 500’e yakın sporcunun mücadele ettiği Taekwondo Avrupa Avrupa şampiyonası’nda 55 kiloda ülkemizi temsil eden milli sporcumuz Emir Can Yapıcı yaşadığı şanssızlıklara rağmen 5. olmayı başardı.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da süren 74 ülkeden 2 bin 500'e yakın sporcunun mücadele ettiği Taekwondo Avrupa Avrupa şampiyonası'nda 55 kiloda ülkemizi temsil eden milli sporcumuz Emir Can Yapıcı yaşadığı şanssızlıklara rağmen 5. olmayı başardı.

Sporculara kota vermesi nedeni ile Dünya'nın en önemli Taekwondo organizasyonlarından olarak gösterilen World Taekwondo Europe 3rd Presidents Cup'ta (Başkanlık kupası) Gençler kategorisinde mücadele eden Balıkesir'in Ayvalık Spor Kulübü sporcularından Emir Can Yapıcı sıkletinde yaşı en küçük sporculardan biri olmasına rağmen ilk maçında Rus rakibini 2-1 yendikten sonra 2.turda Yunan rakibini 18-8 ve 3.turda da yine Rus rakibini 8-4 yenerek çeyrek final'e yükseldi.

Ancak çeyrek final maçında İtalyan rakibine 8-2 yenilen Yapıcı, rakibinin birinci olması sebebi ile sıkletinde 5. olarak büyük bir başarıya imza attı.

Ayvalık'ın Uluslararası Taekwondo Antrenörü olan ve aynı zamanda Türkiye Taekwondo Federasyonu Gençler Milli Takım Antrenörü olarak görev yapan Volkan Sersan ile birlikte çalışmalarını sürdüren milli sporcunun Gençler kategorisinde ilk senesi olması nedeni ile ülkemizdeki gelecek vad eden sporculardan olduğu belirtilirken, otoriteler ise sporcumuzun önümüzdeki 2 yıl süresince sıkletindeki en favori sporculardan biri olduğunu belirtti.

13-22 Nisan tarihlerinde Belçika'da yaptıkları kamp ve sonrası yapılan Uluslararası maçta kendilerini deneme fırsatı bulduklarını belirten Volkan Sersan, "Bu şampiyonaya Emir Can Yapıcı, Nilgün Palabıyık, Ayşe Naz Çığ ve Aleyna Beyza İrlan isimli sporcularımızla katıldık. 2 Altın 1 Gümüş ve 1 Bronz madalya kazandık. Hemen ardından 23 Nisan tarihinde Türkiye Taekwondo Federasyonumuzun izni ile Yunanistan'a geçerek World Taekwondo Europe 3rd Presidents Cup'a katıldık.Böyle büyük bir başarıyı başta şehit ailelerimiz olmak üzere bütün milletimize hediye ediyoruz. Sporcularımıza destek olunduğu sürece çok daha büyük başarılara imza atılacaktır. Bizlere maddi manevi destek veren ve dualarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Genç sporcu Emre Can Yapıcı ise; çeyrek finale kadar çıktıktan sonra mağlup olduğu İtalyan sporcunun bu etapta birinci olması nedeniyle 5. olduğunu belirterek, "Bundan sonraki maçlarımda, ülkem için daha da başarılı olmayı umut ediyorum" diye konuştu. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Yunanistan Balıkesir Emre Can Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
title