Haberler

Yunanistan'daki Orman Yangınları

Yunanistan'da 64 Kişinin Hayatını Mal Olan Orman Yangınlarını Söndürme Çalışmaları Devam Ediyor.

Yunanistan'da 64 kişinin hayatını mal olan orman yangınlarını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Yangından en çok hasar gören Mora Yarımadası'nda yangınların kontrol altına alınmasının ardından geriye yanmış evler, terkedilmiş köyler ve yakınlarını kaybetmiş acılı insanlar kaldı. Mora Yarımadası'nda bulunan Artemida köyünde yaşayan Mariana isimli bayan, "Yangın başlayınca beraberimde iki genç kardeşle, hızlı bir şekilde köyden çıktık. Yangından kurtulmak için yol boyunca koştuk. Mahsur kalan insanları kurtarmak için itfaiye ekipleri ve polis yetkilileri dolaşıyordu. Yolda yürüdüğümüz sırada bir

polis aracı durdu ve polisler, arabaya binmemizi söyledi. Ben arabaya bindim ancak beraberimdeki gençler arabaya binmeyi reddetti. Polislerle çaresiz ilerlediğimizde alevleri görünce onları geride bıraktığıma pişman oldum. Polisten geri dönmesini rica ettim; ancak polis geri dönersek alevler içinde kalacağımızı söyledi. Şu an hayatımın en büyük pişmanlığını yaşıyorum. Olaylar bitip geri döndüğümüzde iki kardeşi ölü bulduk. İçim yanıyor, onları zorla arabaya bindirmediğim için çok pişmanım. Şimdi her gün

onları bıraktığım yere çiçek koyuyorum; ama her şey boşuna. Evlerimiz, köyümüz yandı ve hiçbir şeyi geriye getiremeyiz. Daha ne söyleyebilirim ki" dedi.

Yunanistan Kalkınma ve Kamu Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Mora Yarımadası'nda 800'den fazla ev hasar gördü ve binlerce dönümlük orman arazisi yok oldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, bölgede hasar tespit çalışmaları tam olarak bitmediği için rakamların değişebileceği belirtildi.

Mora Yarımadası'nda yangından en çok etkilenen köylerden Markisos'daki evini kaybeden bir bayan ise, "Gördüğünüz gibi Mora Yarımadası'nın en güzel yerlerinden biri olan köyümüz kül oldu. Köyümüzdeki evlerin yüzde 70'i yandı. Birçok aile, çocuklarıyla sokaklarda kaldı. Acımız ve zararımız çok büyük. Şu anda size açtığımız köyümüzü yenileyebilmek için, acılı insanların hasarlarını telafi edebilmek için Euro Bank'ta hesap açtık. Lütfen yıkılan evleri yeniden yapabilmemiz ve köyümüzü tekrar

yeşillendirebilmemiz için duyarlı insanlar bize yardım etsin" şeklinde konuştu.

Meteoroloji uzmanlarının açıklamalarına göre, hava şartlarının iki gündür iyi gitmesi sadece Mora Yarımadası değil Yunanistan genelindeki orman yangınlarını kontrol altına alınmasını sağlandı. Yetkililer, hava şartları bu şekilde devam ederse cuma sabahına kadar Yunanistan genelindeki tüm orman yangınlarının tamamen söndürülebileceğini ifade etti.

(ES-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title