Haberler

Yunanistan'daki Festivalin Çanı Manisa'dan

Manisa'nın Demirci ilçesinde, dedesinden öğrendiği çancılık mesleğini yaşatan Mahmut Sabancı, 2019 Ocak ayında Yunanistan'ın Selanik kentinde düzenlenecek bir festival için, yapımı 10 gün süren iki özel çan üretti.

Manisa'nın Demirci ilçesinde, dedesinden öğrendiği çancılık mesleğini yaşatan Mahmut Sabancı, 2019 Ocak ayında Yunanistan'ın Selanik kentinde düzenlenecek bir festival için, yapımı 10 gün süren iki özel çan üretti.

Dede mesleği çancılığı sürdüren Mahmut Sabancı'nın yaptığı çanların ünü, ilçe sınırlarını aşarak yurt dışına ulaştı.

Çanlarını başka ülkelere satmaya başlayan Sabancı, aldığı özel siparişleri büyük bir titizlikle hazırlayarak çoğunlukla Avrupa'daki müşterilerine gönderiyor.

Boyutlarına göre fiyatlandırdığı çanların en küçüğünü 5 avrodan ihraç eden Sabancı, Yunanistan'ın Selanik şehrinde gelecek yıl ocak ayında yapılacak bir festival için bir müşterisinden özel sipariş aldı. 10 gün süren çalışmanın ardından çanları hazırlayan Sabancı, siparişleri müşterisine kargoyla gönderdi.

Festivalde sergilenecek

Mahmut Sabancı AA muhabirine yaptığı açıklamada, mesleğini dedesinden öğrendiğini, çan yapmanın titiz bir çalışma gerektirdiğini belirtti.

Dünyanın pek çok ülkesine çan gönderdiğini anlatan Sabancı, ürünlerini beğenen bir müşterisinin festivalde sergilenmesi için özel yapım çan istediğini kaydetti.

İlk kez her biri 22 kilo ağırlığında çan yaptığını dile getiren Sabancı, şunları söyledi:

"Yunanistan'da yapılacak bir festival için bir müşterim iki özel çan imal etmemi istedi. Büyük ebatta bu çanlarımızın yapımı 10 gün sürdü. Bir çan 40 kez elden geçiyor. Yıllardır bizde kulak aşinalığı oldu. Dedem de her gün gelir bizim başımızda oturur, yaptığımız işe yardımcı olur. Yılda 15 bin adetin üzerinde çan yaparak hem yurt içine hem de yurt dışına gönderiyoruz. Bu meslekte çırak bulabilirsek yetiştirmek istiyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Yunanistan Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title