Haberler

Yunanistan'daki Depremde 2 Ölü, Çok Sayıda Yaralı

Yunanistan'ın, Mora Yarımadası'nın kuzeybatısında yeralan Andravida kenti yakınlarında bugün meydana gelen ve Richter ölçeğine göre 6,5 büyüklüğündeki deprem, 2 kişinin yaşamını yitirmesine ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açtığı bildirildi.

Yunanistan Devlet Televizyonu NET, 1 kişinin Kato Ahaia bölgesinde enkaz altında kalarak yaşamını yitirdiğine dair daha önce haber merkezlerine ulaşan haberlerin doğrulandığını ve 31'i Ilia kentinde olmak üzere çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu. Ayrıca hastaneye kaldırılan yaralılardan birinin de kalp krizi geçirerek öldüğü kaydedildi.

Basın-yayın organları, daha önce Amaliada kentinde, balkonlardan atlayan 4 kişinin kent hastanesinde tedavi altına alındıklarını ve deprem bölgesindeki yerleşim merkezlerinde çok sayıda kişinin, binalardan kopan parçalar ve kırılan camlardan hafif yaralar aldıklarını belirtmişlerdi.

NET, ayrıca Ahaia kenti yakınlarındaki Fostena köyündeki binaların büyük bölümünün hasar gördüğünü, çöken yapılardan birisinin enkazı altında kalan küçük bir kız çocuğunun kurtarıldığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

NET, bölgeden ulaşan bilgilerin, akşamüstü saatleri itibarıyla enkaz altında hiç kimsenin kalmadığı yolunda olduğunu da kaydetti.

Bu arada Yunanlı deprembilimci Gerasimos Papadopulos, 6,5 büyüklüğündeki depremin büyük bir olasılıkla ana deprem olduğunu, ancak 10 kilometre kadar derinlikte meydana gelmesi, yani yüzeye yakın olması nedeniyle ülkenin büyük bölümünde hissedildiğini söyledi.

Papadopulos, ''Şu ana dek, büyüklükleri Richter ölçeğine göre 4,7'ye dek ulaşan 10 artçı deprem meydana geldi. 2 saat öncesine göre daha olumlu düşüncelere sahibim. Her ne kadar kesin konuşmak için erken olsa da ana depremin meydana gelmiş olduğunu söyleyebilirim. Şiddetli artçı depremler önümüzdeki saat ve günlerde olacak. Bu büyüklükteki bir depremi izleyen ilk hafta kritiktir'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title