Haberler

Yunanistan'da Ramazan Bayramı

Yunanistan'ın Başkenti Atina'da Yaşayan Binlerce Müslüman, Bayram Namazını Stadyumda Kıldı.

Yunanistan'ın başkenti Atina'da yaşayan binlerce Müslüman, bayram namazını stadyumda kıldı.

Henüz cami olmayan Atina'da Müslümanlar, bugün kutlanmaya başlayan Ramazan Bayramı dolayısıyla bayram namazı için Atina Müslümanlar Derneği tarafından kiralanan olimpik stadyuma akın etti.

Bayram namazına ailesiyle birlikte gelen Hasan isimli Mısırlı, "Hala caminin yapılmasını bekliyoruz. Dünyanın her yerindeki Müslüman kardeşlerimin bayramını kutlarım" derken, Fatma isimli Lübnanlı bayan ise "Tüm Müslümanların bayramı kutlu olsun. Bayram umarım hepimiz için hayırlara vesile olur" şeklinde konuştu.

Atina'da cami yapımı için Yunanistan Eğitim ve Din İlişkileri Bakanlığı ile temas halinde olduklarını ifade eden Atina Müslümanlar Derneği Başkanı Naim el-Ghandour ise "Dünyanın her yerindeki Müslümanların bayramını kutluyorum. Ayrıca bugün buraya gelen Müslümanlara da çok teşekkür ediyorum. Bu yıl umarım tüm dünyaya barış getirir. Atina'da cami yapılacağına inanıyorum. Bu konuda Yunanistan Eğitim ve Din İlişkileri Bakanlığı ile temasa geçerek önemli adımlar attık. 1 hafta sonra bakanla randevumuz var;

umarım olumlu sonuçlar alırız. Kilise içinde Yunanistan başpiskoposu Hristodulos'un rahatsızlığı nedeniyle bu aralar bir karışıklık var; ancak ortam sakinleştikten sonra Atina'da Müslüman mezarlığı yapılması için de gereken başvuruları yapacağız. Şu ana kadar her şey yolunda. Umarım iyi sonuçlar alırız" şeklinde konuştu.

Atina'da cami bulunmadığı için Müslümanlar, ibadetlerini apartman katlarında ve özel kiralanan yerlerde yapmak zorunda kalıyor.

(ES-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title