Haberler

Yunanistan'da Hükümet Çıkmazı

Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papoulias liderliğinde bir araya gelen siyasi parti liderleri, koalisyon hükümetinin kurulması konusunda anlaşmaya varamadı.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papoulias liderliğinde bir araya gelen siyasi parti liderleri, koalisyon hükümetinin kurulması konusunda anlaşmaya varamadı.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papoulias, başarısızlıkla sonuçlanan hükümet kurma girişimlerinin ardından ülkenin tekrardan erken seçimlere gitmesini önlemek için siyasi parti liderleri ile bir araya geldi. Yunanistan'da 6 Mayıs'ta yapılan seçimlerin ardından hükümet kurma girişimleri 3'üncü ve son kez PASOK Partisi Lideri Evangelos Venizelos liderliğinde de başarısızlıkla sonuçlanırken bugün Cumhurbaşkanı Karolos Papoulias, koalisyon hükümeti kurulması yönünde siyasi parti liderleri ile görüşerek ikna çabalarında bulundu.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Papulyas, dört siyasi partinin liderlerini cumhurbaşkanlığına davet ederken görüşmeye Merkez sağcı Yeni Demokrasi partisi lideri Andonis Samaras, Demokratik Sol partisi (DİMAR) lideri Fotis Kouvelis ve PASOK partisi liderleri Evangelos Venizelos katılım sağladı. Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) partisi lideri Alexis Tsipras ise görüşmelere katılmadı.

Yeni Demokrasi partisi lideri Andonis Samaras cumhurbaşkanlığına gelişi esnasında yaptığı kısa açıklamasında, "Biz çözüme ulaşılana kadar ben her olasılığı değerlendireceğim ve sonuna kadar savaşmaya devam edeceğim" dedi.

PASOK Partisi Lideri Evangelos Venizelos ise, "Bu durumdan dolayı iyimser değilim. Çok zor bir durum içerisindeyiz ancak Yunan halkına olan sorumluluklarımızı yerine getirip sonuna kadar mücadele etmek zorundayız" dedi.

Öte yandan; Cumhurbaşkanı Papulyas'ın parti liderlerini 'ulusal birlik hükümeti' kurulması konusunda ikna etmesi durumunda ülke 1 ay içerisinde tekrardan seçimlere gidecek. - ATİNA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Evangelos Venizelos Yunanistan Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title