Haberler

Yunanistan'da Hükümet Aleyhindeki Gensoru Önergesi Reddedildi

Yunanistan'da, anamuhalefet Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA) partisinin Yunan Radyo ve Televizyon Kurumunun (ERT) polis müdahalesi ile boşaltılmasını gerekçe göstererek, hükümet aleyhine verdiği gensoru önergesi reddedildi.

Önerge, 300 sandalyeli parlamentoda yapılan açık oylamada, iktidardaki Yeni Demokrasi ve (YDP) ve PASOK partisi milletvekilerinin 153 oyuyla reddedilirken önergeye kabul oyu veren muhalefet partileri üyelerinin sayısı 124, çekimser kalanların sayısı ise 17 oldu.

PASOK Milletvekili Theodora Çakri, önergeye olumlu oy vermesi üzerine PASOK lideri Evangelos Venizelos tarafından partiden ihraç edildi.

Bu arada Parlamento binasının da bulunduğu Sindagma Meydanı'nda SYRİZA'nın çağrısıyla toplanan bir grubun, "Felaketi durduruyoruz, demokrasiyi müdafaa ediyoruz" "Faşizm ve memorandumlara hayır"  ve " Şimdi gittin" sloganları attığı eylem olaysız sona erdi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Yunanistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title